dWaalpunten - informatieaanbod

De dWaalpunten hebben informatiemateriaal dat rechtenvrij te gebruiken is. Onderstaande nieuwe middelen zijn te downloaden via de links en de bijlagen, links op deze pagina. 

'Verbeelding van de Waal' brengt het verhaal van de Waal in beeld: over de vroegere omgang met het water, het ontstaan van het landschap, bedrijvigheid, visserij, overstromingen, defensie, etc. Dit gebeurt aan de hand van 10 tot 15 thematische historische beschouwingen, toegelicht met honderden beelden (schilderijen, archeologische vondsten, historische foto’s en oude kaarten). De verhalen en beelden zijn online beschikbaar via een special op MijnGelderland. 

De verhalen en beelden van Verbeelding van de Waal is ook uitgebracht als bundel. Deze is binnenkort te bestellen via De Bastei. Download hier de pdf.

Met deze digitale presentatie over de Waal maakt u kennis met een thematische selectie uit de collectie van Museum het Valkhof. Deze objecten hebben een relatie met de Waal en het leven en wonen aan en met de rivier. Laden kan even duren. 

Blijf even zitten en klik door naar de wereld van om de hoek; die voortdurend verandert en nooit verveelt, in 260 korte filmverhalen. 

DWaalfilm