terug naar Operatie Steenbreek

Bewoners Alligatorstraat gaan voor GROEN!

12 maart 2020

Zaterdag 7 maart hebben de bewoners van de Alligatorstraat (in de Hazenkamp), de handen uit de mouwen gestoken en maar liefst 730 M2 tegels eruit gehaald. Dit stenige plein wordt GROEN!

de Bastei
<a href="https://nl.freepik.com/vrije-foto-vectoren/reizen">Reizen foto gemaakt door bearfotos - nl.freepik.com</a>

Groen in de tuin is keihard nodig!

5 maart 2020

Directeur Roel van Dijk van Stichting Steenbreek vraagt zich af hoe het komt dat mensen wel groen willen op vakantie, maar niet in de tuin. Dit terwijl we groen keihard nodig hebben.

de Bastei

Steenbreekster Kirsten: mijn doel is zeker bereikt!

26 februari 2020
Het tweede Portretje Streenbreker, met ditmaal in de spotlight: Kirsten Andriessen, 48 jaar, projectleider Duurzame Inzetbaarheid bij Pluryn. Bij Kirsten gingen er vorig jaar begin zomer achter het huis heel wat stenen uit: in totaal werd maar liefst zo’n 40 m2 uitgebroken, vergelijkbaar met 440 tegels van het formaat stoeptegel.
de Bastei

Bezoek Waterschap Rivierenland

20 februari 2020

Dinsdag 18 februari kwam het College van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Rivierenland op bezoek bij De Bastei. Wij mochten het gezelschap ontvangen voor een presentatie over onze campagne.

de Bastei
Qader shafiq

Nieuwe kleurrijke ambassadeur Qader Shafiq!

13 februari 2020
Qader: 'Stenen breken betekent ruimte geven aan de ander. Dat begint met het verwijderen van tegels en plaats maken voor groen, zodat ruimte ontstaat voor het leven van mensen, planten en dieren.'
de Bastei

Op naar een groen Waterkwartier

10 februari 2020

Het campagneteam van Operatie Steenbreek gaat ook de wijken in. Om samen met bewoners te kijken waar groene behoeften en mogelijkheden liggen. Zo ook in het Waterkwartier.

de Bastei

Feestelijke opening GROENE schoolplein

13 januari 2020

Burgemeester Bruls heeft vrijdag 10 januari het GROENE schoolplein van Brede school De Lindenhoeve geopend. Het plein is veranderd in een groene oase.

de Bastei

Burgemeester opent GROEN schoolplein De Lindenhoeve

9 januari 2020
Het schoolplein van Brede school De Lindenhoeve is veranderd in een groene oase. Het hoveniersbedrijf Weer Naar Buiten heeft samen met de leerlingen maar liefst 3300 tegels verwijderd en bomen en struiken geplant. Een prachtige Operatie Steenbreek actie: Stenen eruit, GROEN erin! Burgemeester Bruls opent vrijdag 10 januari het nieuwe schoolplein om 13.00 uur.
de Bastei

119.000 tegels maakten plaats voor GROEN!

17 december 2019

Met de campagne Operatie Steenbreek Nijmegen behaalden we ook het tweede campagnejaar onze doelstelling: er zijn 119.000 tegels verwijderd uit de openbare ruimte, schoolpleinen en p

de Bastei

Steenbreker Martine Bourgy in de spotlight!

3 december 2019
Operatie Steenbreek is een nieuwe rubriek rijker: Steenbreek portretjes! We laten bewoners die hun tuin of buurt vergroenen aan het woord. We schotelen je bij deze ons eerste Portret Steenbreker voor: Martine Bourgy! Zij haalde met hulp van Steenbreek 9 m2 steen uit haar tuin! Waarom? Lees verder..
de Bastei
Gerrie Sandman - operatie steenbreek

Puike geveltuintjes in de Pijkestraat

25 november 2019
Op woensdag 20 november zijn buurtbewoners gestart met een Steenbreekactie in de Pijkestraat in Nijmegen-centrum. In totaal zijn er vijftien geveltuintjes aangelegd. Dit betekent weer zes m2 aan ‘Stenen eruit, GROEN erin!’. Een klein maar o zo fijn project waar iedereen blij van wordt.
de Bastei
Pluktuin Tolhuis Steenbreek

Groene pluktuin Tolhuis een feit!

21 november 2019
Begin november ging de schop in een stuk versteende grond in Tolhuis. De woestenij is nu omgetoverd tot een prachtige pluktuin.
de Bastei

Pijpenkappuh

7 november 2019

Op 1 en 2 november hebben inwoners van Neerbosch Oost 20 regenpijpen afgekoppeld van het riool.

de Bastei

Pijpenkappuh in Neerbosch Oost

22 oktober 2019

Het team Pijpenkappuh gaat op 1 en 2 november met zoveel mogelijk mensen uit Neerbosch Oost de regenpijpen afkoppelen van het riool.

de Bastei

Geslaagde bloembollenactie

14 oktober 2019

Vrijdag 11 oktober is Nijmegen weer een slag groener gemaakt, tijdens de Groene Vrijdag. Er is onder andere groen geplant, zwerfafval opgeruimd, tuinworkshop georganiseerd.

de Bastei

Bloembollen voor Groene Vrijdag

3 oktober 2019

Vrijdag 11 oktober is het Groene Vrijdag! Die ochtend kun je meehelpen om Nijmegen groener en mooier te maken.

de Bastei
Netwerk Steenbreek-avond

Inspirerende Netwerk Steenbreek-avond

30 september 2019

Donderdag 26 september vond de vierde Netwerk Steenbreek-avond plaats. Een avond voor professionals in het groen en geïnteresseerden in het vergroenen van de stad.

de Bastei

Groen in de stad is harder nodig dan ooit

3 september 2019

De recente tropische warmte en de berichten over hitterecords en hittestress waren niet te missen. Wat was het heet met temperaturen rond of net boven de 30 en zelfs 40 graden.

de Bastei

De rol van groen bij wateroverlast

19 augustus 2019

Wat was het heet, de laatste week van juli. De hitterecords vlogen ons om de oren. Hoe wrang ook; het maakte weer eens duidelijk hoe belangrijk en noodzakelijk een groene omgeving is.

de Bastei

Help je tuinplanten de vakantie door!

15 juli 2019

Heb je pas geleden stenen uit je tuin gehaald en mooie plantjes geplant? Dan wil je natuurlijk dat ze goed blijven groeien. Maar hoe moet dat nu, als je op vakantie gaat?

de Bastei

Subsidie groene schoolpleinen

1 juli 2019

De Provincie Gelderland stelt subsidie beschikbaar voor het vergroenen van schoolpleinen. Dat groene schoolpleinen goed zijn voor het kinderbrein, is inmiddels wel bekend.

de Bastei

Binnenplein De Lindenberg kleurt GROEN!

20 juni 2019

Met onze campagne Operatie Steenbreek kunnen we een aantal extra projecten financieren; uitgevoerd door partners uit ons Steenbreek Netwerk en natuurlijk aansluitend bij ons motto: Stenen eruit, GR

de Bastei

Maasplein: Steenbreek in optima forma

19 juni 2019

Vrijdagavond 14 juni is het vernieuwde groene Maasplein feestelijk geopend door wethouder Bert Velthuis en ambassadeur van Operatie Steenbreek, Margot Ribberink.

de Bastei

Maasplein: van asfalt naar Romeins groen!

12 juni 2019
Nijmegen-West, ofwel Ulpia Noviomagus is de oudste en grootste Romeinse stad van Nederland. Op het Maasplein is deze geschiedenis nu op een unieke manier zichtbaar gemaakt.
de Bastei

Weer 80m2 vergroend!

23 mei 2019

Kijk nou toch eens: hoe een stenige tuin is veranderd in een groene hotspot! Maar liefst 80m2 steen is hier verwijderd.

de Bastei

Steenbreek in Duurzame 100 in Trouw?

20 mei 2019

Trouw gaat de Duurzame 100 dit jaar anders aanpakken; i.p.v. de reeds 'bekenden mensen' een podium geven gaat Trouw nu focussen op initiatieven van onderop.

de Bastei

Urgenda Regiotour bezocht Steenbreek

16 mei 2019

Urgenda (samen sneller duurzaam), met directeur Marjan Minnesma, bezocht vorige week de provincie Gelderland tijdens de #regiotour.

de Bastei

Operatie Steenbreek op Radboud Universiteit en UMC

13 mei 2019

In het kader van de Groene Week hebben de Radboud Universiteit (RU) en het Radboudumc in samenwerking met Operatie Steenbreek afgelopen woensdagmiddag 8 mei op twee locaties op de campus, voor het

de Bastei

Volle containers!

29 april 2019

Hoppa! Al wéér een volle container met tuintegels. Onder de Bomen haalt de tegels op bij de mensen thuis in het kader van onze 'tuin-tegel-ophaal-actie' (mooi woord voor scrabble :-) ).

de Bastei

Allesbinder doet ook mee!

23 april 2019

Opnieuw een prachtig voorbeeld van een klein maar fijn Operatie Steenbreek project waarbij totaal 15 m2 stenen plaats maakten voor groen.

de Bastei

Klein maar o zo fijn!

4 april 2019

Vanuit de campagne OperatieSteenbreek Nijmegen laten we graag de grote projecten zien waarbij er duizenden tegels uit gaan.

de Bastei

We zoeken vrijwilligers!

28 maart 2019

Ons campagneteam zoekt vrijwilligers! Wij staan regelmatig op wijkenfestivals om inwoners van de stad enthousiast te maken voor een groene tuin én leggen uit hoe wij hen daarbij kunnen helpen.

de Bastei

Daniëlsplein is GROEN!

25 maart 2019

Dát was een mooi feestje, zondag 24 maart. Het vernieuwde Daniëlsplein werd geopend met toespraakjes, plantjes planten, plantjes uitdelen én voetballen!

de Bastei

Operatie Steenbreek 2019 is gestart!

21 maart 2019
De aftrap van het tweede campagnejaar vond plaats bij basisschool De Luithorst. Daar toveren ze het schoolplein om tot een groene oase met heel veel speelmogelijkheden.
de Bastei

Operatie Steenbreek: maak je borst maar nat!

14 maart 2019
Op dinsdag 19 maart gaat het tweede jaar van Operatie Steenbreek Nijmegen van start op basisschool De Luithorst, waar 8000 stenen ingeruild worden voor 1500 bomen en planten.
de Bastei

Subsidie voor vergroenen

20 februari 2019
Wist je dat er verschillende subsidies zijn voor het groener maken van je eigen tuin? Maar soms is het aanvragen van zo'n subsidie lastig. Daarom helpt Operatie Steenbreek Nijmegen jou daarbij!
de Bastei

Wijkactiviteit? Meld het ons!

22 januari 2019

Het team van Operatie Steenbreek heeft zich in 2018 bij verschillende wijkactiviteiten laten zien en horen. Zo konden wij het verhaal achter Steenbreek vertellen en deelden we plantjes uit.

de Bastei

Tuinvogeltelling en Operatie Steenbreek

17 januari 2019

Op 25, 26 en 27 januari is de Tuinvogeltelling 2019 van Vogelbescherming Nederland. Wil je meedoen, maar kun je nog geen kraai van een kuifmees onderscheiden?

de Bastei
Operatie Steenbreek 2018: 177.000 tegels verwijderd!

Operatie Steenbreek 2018: 177.000 tegels verwijderd!

20 december 2018
Het eerste Operatie Steenbreek-jaar in Nijmegen zit erop! Ons doel was om 100.000 tegels te vervangen voor groen. Met gepaste trots kunnen we melden dat we deze doelstelling ruimschoots hebben overtroffen!
de Bastei
Het najaar is de tijd om bloembollen te planten

Tijd om bollen te planten!

18 oktober 2018

De herfst is inmiddels echt begonnen. Dat betekent ook dat het tijd is om bollen te planten! Voorjaarsbloeiers moet je namelijk planten voor de eerste echte (nacht)vorst.

de Bastei
Operatie Steenbreek gaat aan de slag in Tolhuis

Operatie Steenbreek Nijmegen in Tolhuis aan de slag

27 september 2018

Het vergroenen van je tuin is makkelijker dan je denkt. En leuker! Eind augustus organiseerde woningcorporatie Talis in Tolhuis een bewonersavond samen met Operatie Steenbreek Nijmegen.

de Bastei
Een lijstje van kwekers die niet werken met kunstmest en bestrijdingsmiddelen

Groene kwekerijen voor gezond groen

13 augustus 2018

Ga je aan de slag met het vergroenen van je tuin? En wil je veel vogels, vlinders, bijen en andere gezellige zoemers aantrekken? Let dan op de planten die je koopt.

de Bastei

Grootstal is weer een stukje groener!

15 juni 2018

In een groene tuin kan overtollig regenwater goed weglopen. En dat is met al die hoosbuien van de laatste tijd steeds vaker nodig. Ook zorgt een groene tuin voor koelte.

Projecten

Lever je tegel in voor een plant

23 mei 2018

Op zaterdag 26 mei a.s. en zondag 27 mei a.s. kun je een tegel inruilen voor een plantje. Operatie Steenbreek staat tijdens Fête de la Nature op 26 mei met een kraam op het Westerpark.

Projecten
De eerste Steenbreek Netwerkavond vond plaats op 14 april jl

Steenbreek Netwerk van start

23 april 2018

Op 14 april jl vond de eerste Steenbreek netwerkavond plaats. Rond de 40 deelnemers verzamelden zich in de avond in De Bastei.

Projecten
Bewoners van de Spoorbuurt in Nijmegen aan de slag. Stenen eruit, groen erin!

De Spoorbuurt is weer een stuk groener!

26 maart 2018

Op zaterdag 24 maart jl gingen inwoners van de Spoorbuurt, samen met De Bastei, gemeente Nijmegen, Dar en hoveniers aan de slag. Stenen eruit, groen erin!

de Bastei
Bij de Goffertboerderij werd een zogenaamde Kleine stadsbos aangeplant

Start Operatie Steenbreek Nijmegen in beeld

21 maart 2018
Een beeldverslag van de start van de campagne Operatie Steenbreek: 32 basisscholen en 2000 scholieren wisselen heel veel stenen in voor groen! #zogroenkanhetzijn
de Bastei
Operatie Steenbreek in de Spoorbuurt

Steenbreek in de Spoorbuurt!

13 maart 2018
Op zaterdag 24 maart staan vrijwilligers en medewerkers van Dar met koffie en thee klaar om tuintegels in ontvangst te nemen en deze in te ruilen voor gratis zwarte grond en een aantal plantjes.
de Bastei