Fête de la Nature, oftewel Vier de Natuur, is het grootste natuurfestival van Nederland en vindt plaats in het weekend van 25 en 26 mei. Ieder initiatief in park, tuin of natuurgebied kan meedoen.

Vorig jaar deed Nijmegen mee met twintig grote en kleine feesten verspreid over Nijmegen, maar dit jaar mag dat wat ons betreft nog meer worden! Heb jij een leuk plan voor een massale picknick, een dag vol workshops of een plantenmarkt in het park of op een veldje bij jou in de buurt? Kijk wie en wat je nodig hebt, maak samen afspraken en zet jouw stip op de kaart op www.vierdenatuur.nl.

Vier de Natuur 2019

De Bastei wil graag weten wie er meedoen. Dan kunnen we een verbinding maken tussen de verschillende activiteiten in Nijmegen en een totaalprogramma communiceren naar de stad. Daarvoor vragen we je het contactformulier hieronder in te vullen. Je leest dan ook over de gemeentelijke bijdrageregeling waar je gebruik van kunt maken.

Een paar dingen die handig zijn om te weten:

  • Alle initiatieven op deze dagen zijn voor iedereen te bezoeken.
  • Meld je activiteit op de site van Vier de Natuur, daar vul je je gegevens in over jezelf en over de activiteit. Er verschijnt dan een vlaggetje op de kaart van Nederland. Bezoekers vinden daar alle vlaggetjes met omschrijving en kiezen hun route.
  • Nijmeegse deelnemers komen in aanmerking voor een gemeentelijke bijdrageregeling. Bekijk hier de mogelijkheden en vul op het formulier in wat je graag wilt.
  • De afdeling vergunningen van gemeente Nijmegen wil graag weten waar dit weekend (25-26 mei) activiteiten zijn in de openbare ruimte. Voor een klein evenement (tot 250 bezoekers) volstaat een melding met een korte omschrijving. Wordt het groots, check dan zelf of je een evenementenvergunning moet regelen.

 

Contactformulier Vier de Natuur

Ja, ik wil graag gebruikmaken van: