Kom op zondag 27 mei naar de Stadswaard in Nijmegen, een wild natuurgebied op een steenworp afstand van de stad. Tussen 11:00 en 17:00 uur kun je meedoen met leuke buitenactiviteiten, zoals een workshop zaadbommen maken voor wilde bijen. De activiteiten zijn gratis.

Dit weekend staat weer in het teken van het landelijk natuurfestival Fête de la Nature en we nodigen je uit om dit met ons te vieren in de Stadswaard, een wild natuurgebied waar je oog in oog kan komen te staan met Konikpaarden en Gallowayrunderen! Voor de Nijmegenaren onder ons staat dit gebied ook wel bekend als 'het Waalstrandje'. Nu staat er een tent, een hele lange tafel en wat opgezette dieren. En langs de route van de wandelroute 'Stadswaard' kom je IVN-gidsen tegen, die je wat vertellen over dit bijzondere natuurgebied.

Voor de kids is zijn er doorlopende workshops voor wilde bijen. Zo kun je meebouwen aan een insectenhotel voor De Bastei en zaadbommen maken voor hommels en andere wilde bijen. Zaadbommen zijn kleine balletjes gemaakt van klei, aarde en zaden. Op een regenachtige lentedag kunnen ze gegooid worden op bijvoorbeeld een braakliggend terrein, een berm, je eigen tuin of in een pot op een balkon. Hier groeien dan bloemen uit die een voedselbron voor wilde bijen zijn. Honger en dorst gekregen van al die arbeid? Wij zorgen voor gezonde en frisse versnaperingen.

Aanmelden voor het dagprogramma is niet nodig, kom gewoon langs! De Stadswaard ligt op een paar honderd meter van het centrum van Nijmegen.

Tijd: 11:00 - 17:00 uur
Locatie: Stadswaard, Nijmegen