Kom te weten waarom het eiland gemaakt is!

Rondleiding Rivierpark

In de Waal tussen de historische binnenstad en het nieuwe stadsdeel Nijmegen-Noord ligt sinds april 2016 een langgerekt stadseiland: Veur Lent. Het eiland vormt samen met de nevengeul Spiegelwaal een uniek rivierpark, bedoeld om Nijmegen te beschermen tegen hoog water. Wil jij meer te weten komen van alle plannen vooraf en de werkzaamheden die erbij hoorden om het eiland te maken? Wij vertellen het je graag!

Deze rondleidingen zijn gecanceld naar aanleiding van de maatregelen i.v.m. het coronavirus.

Praktische informatie

De rondleiding start op zaterdagen om 10.30 uur en duurt tot 12.30 uur. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is het onduidelijk wanneer deze rondleidingen weer kunnen plaatsvinden. Het startpunt is het entreegebouw aan de Lange Baan 4. Aanmelding vooraf is vereist; de inschrijving sluit op de vrijdag voorafgaand aan de rondleiding om 12.00 uur.

Kosten

Deelname kost € 9,00 voor volwassenen en € 6,00 voor kinderen. Museumkaart en overige kortingen zijn niet van toepassing. Vrienden van De Bastei betalen € 6,00. Trek geschikt schoeisel aan, want het is een stevige wandeling.

Klik hier om je aan te melden

Groepen

Groepsreserveringen op andere dagen zijn ook mogelijk. Kosten: € 70,00 per uur voor een groep van maximaal 20 personen. Aanvragen via boekingen@debastei.nl.

Rondleiding Rivierpark
Rivierpark