Buurtinitiatief

Er zijn verschillende manieren om – naast je eigen tuin – ook pleinen en straten in jouw wijk mooier en groener te maken. Zo werken we samen aan een groene stad. Hieronder staan de verschillende mogelijkheden:

Buurtplannen mét subsidie

Mijn Wijkplan – van gemeente Nijmegen

Heb je een mooi, groen idee voor jouw straat of buurt, dan kun je dat indienen via MijnWijkplan. Het is aan jou om buren enthousiast te krijgen voor jouw idee zodat zij het ‘liken’ (op de website) of hun handtekening zetten (op papier). Bij voldoende animo gaat de wijkregisseur bekijken of jouw idee te realiseren is.

Bekijk hier een aantal voorbeelden en het stappenplan.

Subsidie van de provincie Gelderland

Provincie Gelderland wil graag meer burgers betrekken bij natuur, groen en landschap. Hiervoor heeft de provincie subsidie beschikbaar gesteld. Je kunt denken aan subsidie voor bijvoorbeeld de aanleg van een openbare natuurtuin in een woonwijk of het herstel van oorspronkelijke houtwallen in het buitengebied of de aanleg van (tijdelijke) natuur op braakliggende terreinen.

Meer informatie vind je hier.

Overige buurtplannen

Samen aan de slag!

Het campagneteam Operatie Steenbreek helpt graag daar waar mensen aan de slag willen met hun tuin. Als meerdere huishoudens in de straat of buurt dat tegelijkertijd willen doen, dan helpen we je daar graag bij. 

Wanneer doen we dit?

  • Als jij met meerdere bewoners in jouw straat de tuinen groener wilt maken door tegels te verwijderen.

  • Wanneer de gemeente in jouw buurt de openbare ruimte gaat vergroenen en tegelijkertijd een aantal bewoners hun tuin groener willen maken.

  • Wanneer het idee voor het groener maken van jouw straat of wijk, dat je hebt ingevoerd op Mijnwijkplan, kan worden uitgevoerd en meerdere inwoners ook met hun eigen tuin aan de slag willen.

Wat doet Steenbreek dan, in overleg met jou?

Samen met jullie bespreken we wanneer en wat we gaan doen. Er zijn allerlei mogelijkheden. zoals:

  • een container plaatsen waar de stenen in kunnen én een container voor de afvoer van het gele zand.

  • vruchtbare aarde brengen mee voor in de tuinen.

  • gratis drie plantjes per woonadres.

  • als het even kan zorgen we voor wat gezelligheid met taart en koffie!

Zo maken we er met elkaar een actieve, mooie, groene dag van! Als deelnemer zorg je zelf voor schoppen, kruiwagens en helpende handen.

Interesse? Stuur een mail naar netwerk.steenbreek@debastei.nl en we nemen contact met jou op!

Leuk om samen met de buurt aan de slag te gaan!