Steenbreek Hartje Nijmegen

Mag het stadscentrum van jou wel wat groener? Dat is een veelgehoorde wens van bewoners, ondernemers en bezoekers van de binnenstad*. Aan de slag dus! Samen met Hartje Nijmegen gaat het campagneteam van Operatie Steenbreek de bewoners daarbij helpen: Stenen eruit, groen erin!

We roepen de bewoners van de binnenstad op om meer groen te planten en te onderhouden rondom hun woning. Samen met je buren aan de slag om minstens 100 geveltuinen aan te leggen in de binnenstad. Dat is ook in 2023 weer onze uitdaging: Stenen eruit, groen erin! 

Samen geveltuinen aanleggen

Wil je meer vogels en vlinders in je straat? Vind je het vooral belangrijk dat de binnenstad ’s zomers minder heet en na een hoosbui minder nat is? Of vind je het gewoon gezelliger, een straat met meer groen? Als inwoner van de Nijmeegse binnenstad kun je ook in 2023 meedoen met de aanleg van geveltuinen. Samen met NL Bloeit! zorgen wij voor plantjes, aarde en helpende handjes! Dit jaar willen we vooral in onderstaande straten aan de slag en organiseren we de volgende doedagen: 

 

Zaterdag 9 september: Regulierstraat, Parkweg, Parkdwarsstraat, Kroonstraat, Pijkestraat

Zaterdag 16 en 23 september: Smidstraat, Nonnenstraat, Priemstraat, Oude haven, Begijnenstraat, Lage Markt, Lange Brouwerstraat

Aanmelding is gesloten, je kunt je niet meer aanmelden voor de doedagen. 

Het groen in het stadscentrum scoort nu een matige voldoende**. Dat kan en moet natuurlijk beter. En daar kunnen binnenstadbewoners ook aan bijdragen. Groen draagt op heel veel manieren bij aan een leefbare en aantrekkelijke binnenstad. Daarom is Operatie Steenbreek en Hartje Nijmegen gevraagd om – samen met bewoners – aan de slag te gaan om de binnenstad groener te maken. De gemeente Nijmegen betaalt de actie vanuit een actieplan voor de binnenstad

Wist je dat er in 2022 ook 100 geveltuinen zijn aangelegd? Laat je inspireren door medebewoners! Klik hier voor een impressie van de geveltuin doedagen van vorig jaar. 

* binnenstad is het gebied tussen de Waalbruggen en de Singels
** bron: Stadscentrummonitor 2020-2021

Steenbreek Hartje Nijmegen