stenen teller

Stenen eruit, GROEN erin!

We krijgen vaker te maken met hoosbuien en dagen met tropische temperaturen. In Breedeweg leidt dat tot wateroverlast én verdroging. Die overlast kunnen we voorkomen door stenen in de tuin te vervangen door GROEN. In groene tuinen kan het regenwater gemakkelijk wegzakken in de grond. En bomen en struiken zorgen ervoor dat je tuin (en je huis!) koeler blijft in de zomer. Ook is al dat groen een paradijs voor vogels, vlinders en zoemende bijen.
Dus: Stenen eruit, GROEN erin!

Doe je mee?

Op onderstaande pagina's lees je wat we samen kunnen doen om Breedeweg nog groener en klimaatbestendiger te maken. Steenbreek Breedeweg helpt graag mee.

Steenbreek op social media

Facebook: @DeBasteiGroen   Twitter: @DeBastei   Instagram: @de_bastei_groen

 

Operatie Steenbreek Breedeweg | Nieuws

naar het nieuwsoverzicht Operatie Steenbreek Breedeweg

De herfst is het ideale plantseizoen!

6 oktober 2022

De hete zomer van 2022 is weer voorbij. We genieten nu van de herfst. Wat betekent dat voor de tuin? Niets meer aan doen en straks winterklaar maken? Nee!

Operatie Steenbreek op 'hitte-excursie'

4 september 2022
Werkt dat nou, groen in plaats van stenen als middel tegen de hittestress? De Nijmeegse binnenstad, donderdagmiddag, op het heetste moment van deze week.

Doe mee met de Groene Doedag in Breedeweg!

1 september 2022

Op vrijdag 30 september helpen we u om gratis een tuintje van 1m2 aan te leggen in uw voortuin. Deze Groene Doedag is voor inwoners die aan de westkant van de Bredeweg wonen.

Tuinadvies Breedeweg een jaar later

Tuinadvies Breedeweg: een jaar later

29 juni 2022

Vorig jaar legden Sonja Nihot en Ad Vlaar uit Breedeweg een mooie groene voortuin aan na een gratis advies van Operatie Steenbreek. Nu laten ze trots het resultaat zien.

Aan de slag in het voorjaar!

12 april 2022

Het is lente! Een goed moment om aan de slag te gaan in de tuin. De lokale tuinadviseur van Operatie Steenbreek kan je daarbij helpen.

regenwater opvangen

Vang jij al regenwater op?

19 februari 2022
Met het plaatsen van een regenton vang je zelf regenwater op in de tuin. Zo heb je altijd een voorraad water voor je (tuin)planten wanneer het even niet regent.
Netwerk Steenbreek-avond

Afkoppelen regenpijp met subsidie

17 februari 2022
De gemeente Berg en Dal stimuleert het afkoppelen van regenpijpen en het opvangen van regenwater met aantrekkelijke subsidie. Goed voor je tuin en goedkoper voor jou.