stenen teller

Stenen eruit, GROEN erin!

We krijgen steeds vaker te maken met hoosbuien en dagen met tropische temperaturen. In een groene tuin kan het regenwater gemakkelijk wegzakken in de grond. En bomen en struiken zorgen ervoor dat je tuin (en je huis!) koeler blijft in de zomer. Bovendien is veel groen paradijselijk voor vogels, vlinders en zoemende bijen.

De gemeente wil Lingewaard voorbereiden op de veranderende omstandigheden en anders inrichten. Dat heet klimaatbestendig maken. Hoe? Dat lees je op Klimaatbestendig Lingewaard. Met meer groen in de gemeente Lingewaard kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Groene tuinen spelen daarbij een belangrijke rol.
Dus: Stenen eruit, GROEN erin!

Doe je mee?

Op onderstaande pagina's lees je wat we samen kunnen doen om de gemeente Lingewaard nog groener en klimaatbestendiger te maken. Steenbreek Lingewaard helpt graag mee.

Steenbreek op social media

Facebook: @DeBasteiGroen   Twitter: @DeBastei   Instagram: @de_bastei_groen

 

Bij de start van Steenbreek Lingewaard, oktober 2020

Operatie Steenbreek Lingewaard | Nieuws

naar het nieuwsoverzicht Operatie Steenbreek Lingewaard

De herfst is het ideale plantseizoen!

6 oktober 2022

De hete zomer van 2022 is weer voorbij. We genieten nu van de herfst. Wat betekent dat voor de tuin? Niets meer aan doen en straks winterklaar maken? Nee!

Operatie Steenbreek op 'hitte-excursie'

4 september 2022
Werkt dat nou, groen in plaats van stenen als middel tegen de hittestress? De Nijmeegse binnenstad, donderdagmiddag, op het heetste moment van deze week.

Ga je mee Struikroven in Gendt?

28 april 2022

In de Staatsliedenbuurt in Gendt worden huidige woningen van WOONstichting Gendt gesloopt, om plaats te maken voor nieuwbouw.

regenwater opvangen

Vang jij al regenwater op?

19 februari 2022
Met het plaatsen van een regenton vang je zelf regenwater op in de tuin. Zo heb je altijd een voorraad water voor je (tuin)planten wanneer het even niet regent.

Groene voornemens voor 2022

19 december 2021

We kijken alvast vooruit naar het nieuwe jaar. Misschien denk je al na over goede voornemens voor 2022. Maar heb je ook GROENE voornemens?

Metamorfose in Bemmel

23 november 2021

Operatie Steenbreek Lingewaard ging eind 2020 van start. Sindsdien haalde het Technisch Wijkbeheer van de gemeente ruim 17.000 tegels op.