Operatie Steenbreek

Onder het motto ‘Stenen eruit, GROEN erin!’, roept De Bastei iedereen in Nijmegen op om de tuin te ontstenen en te vergroenen én de schoolpleinen. In een groene tuin / op een groen schoolplein kan het regenwater gemakkelijk de grond in zakken. Wel zo handig bij hoosbuien. Bovendien zorgt een groene omgeving voor een prettig klimaat bij warme dagen. En natuurlijk is een groene tuin / schoolplein een paradijs voor vogels en vlinders.

Vanuit onze campagne Operatie Steenbreek bieden wij scholen extra ondersteuning aan:

  • Hulp bij invullen van subsidieaanvragen bij de gemeente Nijmegen of Waterschap Rivierenland. Er bestaan namelijk subsidies voor afkoppelen regenpijp, geveltuinen en groendaken. Om de benodigde documenten in te vullen kan een adviseur van Steenbreek worden ingezet.
  • Pers en publiciteit: het campagneteam Operatie Steenbreek wil zo veel mogelijk communiceren over plekken die ontsteend en vergroend worden. Om daarmee inwoners en andere scholen te motiveren hetzelfde te doen met tuin of schoolplein. Als je het leuk vindt om het vergroenen van het schoolplein publiekelijk bekend te maken dan zorgt het campagneteam voor het benaderen van de pers, een artikel in wijkkrant, communicatie via social media.
  • Ouders informeren en motiveren mee te doen met de eigen tuin: Steenbreek kan een informatieavond verzorgen of aansluiten bij een reeds geplande informatieavond. Op die avond presenteren we de campagne, vertellen over nut, noodzaak en plezier van een groene stad en bieden aan om te ondersteunen bij het vergroenen van de tuin (o.a. door tuintegel ophaalservice, tuinadvies etc.). 

Wil je meer weten of heb je vragen over het aanbod van Operatie Steenbreek, stuur dan een mail naar netwerk.steenbreek@debastei.nl.

Lees hier meer over de campagne Operatie Steenbreek in Nijmegen.