Steenbreek Hartje Binnenstad

Mag het stadscentrum van jou wel wat groener? Een veelgehoorde wens van bewoners, ondernemers en bezoekers van de binnenstad* is dat het allemaal wel wat groener mag. Aan de slag dus! Samen met Hartje Nijmegen gaat het campagneteam van Operatie Steenbreek de bewoners daarbij helpen: Stenen eruit, GROEN erin!

Het groen in het stadscentrum scoort nu een matige voldoende**. Dat kan en moet natuurlijk beter. En daar kunnen binnenstadbewoners ook aan bijdragen. Wil je meer vogels en vlinders in je straat? Vind je het vooral belangrijk dat de binnenstad ’s zomers minder heet en na een hoosbui minder nat is? Of vind je het gewoon gezelliger, een straat met meer groen? Groen draagt op heel veel manieren bij aan een leefbare en aantrekkelijke binnenstad. Daarom is Operatie Steenbreek en Hartje Nijmegen gevraagd om – samen met bewoners – aan de slag te gaan om de binnenstad groener te maken. De gemeente Nijmegen betaalt de actie vanuit een actieplan voor de binnenstad

Als inwoner van Nijmegen kon je in 2022 meedoen aan allerlei activiteiten.
Download de Flyer Steenbreek Hartje Binnenstad linksboven.

We riepen de bewoners van de binnenstad op om meer groen te planten en te onderhouden rondom hun woning. Samen met je buren aan de slag om minstens 100 geveltuintjes aan te leggen in de binnenstad. Dat was onze uitdaging: Stenen eruit, GROEN erin! 
Is dat aantal geveltuintjes gehaald? Dat lees je hier.

We gingen twee keer op ontdekkingstocht door de binnenstad. Stadsnatuur is immers overal, ook op versteende plekken. Lees alles over deze speciale Stadssafari's.

Samen met Madeleen Helmer (Klimaatverbond Nederland) onderzochten we de versteende 'hotspots' in de binnenstad tijdens de Hittestress Bijeenkomst op 13 september.

 

* binnenstad is het gebied tussen de Waalbruggen en de Singels
** bron: Stadscentrummonitor 2020-2021

Steenbreek Hartje Binnenstad