Doedagen Geveltuinen

Een binnenstad met zoveel mogelijk groen. Dat wil jij toch ook? Nou dan, doe mee en vergroen samen met je buren jouw straat met een aantal geveltuinen.

Op zaterdag 14 mei en zaterdag 24 september (Burendag) waren twee geveltuinen doedagen voor en met bewoners van de binnenstad. Het doel was om dit jaar in de binnenstad minimaal 100 geveltuinen aan te leggen. En dat is gelukt!

Op de doedagen gingen bewoners en buren in de binnenstad aan het werk. Operatie Steenbreek en NL Bloeit! zorgden voor plantjes, materiaal, begeleiding , gezelligheid en een lunch. Tijdens de eerste geveltuinen doedag op 14 mei gingen bewoners van de Oude Havenstraat, Kloosterstraat, Bottelstraat, Halvegas, Kloosterhof en Van Berchenstraat aan de slag met de aanleg van dertig geveltuinen.
Zaterdag 24 september lag de focus op de Grotestraat, waar bij maar liefst 25 huizen een geveltuin is aangelegd, en de Oude Haven. Opgeteld is de binnenstad nu bijna honderd geveltuinen rijker. In het voorjaar van 2023, als de renovatie van een aantal panden van woningcorporatie Talis gereed is, komen er nog eens tien geveltuinen bij in de Oude Haven. 

NL Bloeit! checkte altijd van tevoren of het mogelijk is om zonder problemen een geveltuin aan te leggen. Bewoners kregen dan ook meer praktische informatie. Op de doedag zelf hielpen we ze tussen 10u en 14u op weg met het aanleggen van de geveltuin. We gaven gratis plantjes en we zorgden voor het juiste materiaal om mee te werken. Voor de harde werkers zorgden we ook voor een lekker hapje en drankje als lunch.

Lees vooral ook de Nieuwsberichten over de doedagen (link onderaan deze pagina).

Aanleg geveltuin Bottelstraat
Steenbreek Hartje Nijmegen