NK Tegelwippen

Nijmegen doet vanaf 21 maart weer mee aan het NK Tegelwippen. We gaan de strijd aan met Arnhem en zo'n vijftig andere Nederlandse gemeenten. Wie de meeste tegels per inwoner wipt, wint de Gouden Tegel. Wip jij ook mee?
 

NK Tegelwippen Nijmegen wipt mee
Wip jij dit jaar met ons mee?

In 2021 deden we voor het eerst mee met het NK Tegelwippen. We verloren het stedenduel met Arnhem nipt en zijn nu extra gemotiveerd om het dit jaar nog beter te doen. Maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat in heel Nederland een hoop tegels plaatsmaken voor groen.

Door de stenen te vervangen door groen komen er meer geschikte plekken voor vogels, vlinders en bijen in de stad. Dat maakt de stad heel wat mooier en groener, en inwoners knappen er van op! Groen is namelijk goed voor je psychische en fysieke gezondheid. Ook wordt het 's zomers minder heet en na een hoosbui minder nat.
Kortom, groen draagt op heel veel manieren bij aan een leefbare en aantrekkelijke stad.

En daar draait het allemaal om. Lees meer over het NK Tegelwippen!

Hoe doe je mee?

Dat is heel simpel.
Haal tussen 21 maart en 31 oktober tegels uit je tuin en vervang deze door planten, gras of bloemen. Het hoeven niet veel tegels te zijn want elke tegel telt mee. Stuur ons twee foto's: eentje met tegels en eentje met groen. En vertel ons hoeveel tegels of m2 je hebt vervangen. 
O ja: Weet je niet waar naar toe met die stapel tegels? Onze Tegeltaxi haalt deze graag bij je op!