Tegelophaaldagen Dar

Net als in 2021 organiseren Dar NV en Operatie Steenbreek weer gratis tegelophaaldagen. Woon je in de wijk Heseveld, Waterkwartier, Willemskwartier en Wolfskuil en vervang jij de tegels in je tuin door GROEN? Dar haalt de stenen gratis bij je op.

Samen naar een groenere stad en de overwinning bij het NK Tegelwippen 

Nijmegen doet mee met het NK Tegelwippen 2022. We gaan de strijd aan met Arnhem en ruim honderd andere Nederlandse gemeenten. De gemeente die vóór 31 oktober de meeste tegels per inwoner wipt, wint de prestigieuze Gouden Tegel. Door samen zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen kun je vaker genieten van vlinders en vogels. Ook is een groene leefomgeving goed voor je gezondheid. Bovendien zorgt een groene tuin voor verkoeling in de zomer en kan regenwater bij hoosbuien goed weglopen. De tegels die worden opgehaald tellen mee voor het NK Tegelwippen.

Op 7 en 8 oktober waren de twee tegelophaaldagen in de wijken Heseveld, Waterkwartier, Willemskwartier en Wolfskuil. Ook deze opbrengst telt mee voor het NK Tegelwippen. En natuurlijk voor een groene stad!

Stenen eruit, compost erin

Als je tegels uit de tuin haalt, is het belangrijk dat nieuwe planten in gezonde grond terechtkomen. Vervang daarom het gele zand onder de tegels door zwarte aarde. Door compost te mengen met aarde zorg je ervoor dat planten die dit nodig hebben extra voeding krijgen. Dar helpt deelnemers van de tegelophaaldagen op weg met compost die gemaakt is van ingezameld groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval). Hoe mooi is dat!

Aanmelden

Aanmelden voor de tegelophaaldagen in 2022 is nog niet mogelijk. Je kunt natuurlijk altijd onze reguliere Tegeltaxi aanvragen. Ga daarvoor naar onze pagina Tegeltaxi