Vier zomervakantie met De Bastei!

Bezoek het leukste familiemuseum van Gelderland

De Bastei is het leukste gezinsuitje van de zomer! Ontdek deze zomervakantie de geheimen van De Bastei, beleef Willem Waalwachter's Zoektocht, laat het kanon bulderen met Kanonnen Karel of ontmoet de enige echte Professor Bombasticus.

Ontdek de geheimen van De Bastei
Loop langs unieke Romeinse muurresten en verken de indrukwekkende overblijfselen van de oorspronkelijke verdedigingstoren: een bastei uit de zestiende eeuw. Je vindt er ook bijzondere dieren en planten uit het Gelderse rivierengebied. Kom oog in oog te staan met de mammoetschedel van Bergharen. En durf jij op het glazen balkon te staan?
Lees meer!

Vier zomervakantie met De Bastei

De Kunst van het Verdedigen
Wat is een bastei? Wie maakte dit gebouw waar nu een museum huist? Ontdek in de nieuwste tentoonstelling van De Bastei waarom de Nijmegenaren bijna 500 jaar geleden deze verdedigingstoren bouwden. Een prachtige maquette van de bastei, een interactief kanon en een spannende virtuele reis brengen het zestiende-eeuwse Nijmegen tot leven.
Lees meer!

Koop tickets

Kanonnen Karel, Professor Bombasticus & Willem Waalwachter
Kom jij in de zomervakantie speuren in en rond De Bastei? Help Kanonnen Karel bij zijn zoektocht naar buskruit, zodat hij zijn kanon kan laten bulderen. Grote kans dat je hem deze zomer een keer tegen het lijf loopt! Willem Waalwachter zoekt nog hulptroepen voor de Stadswaard. Wie houdt er daar een oogje in het zeil als Willem op vakantie is? Met kleurrijke poeders en geurige drankjes laat Professor Bombasticus je het onmogelijke doen: door muren lopen, met dieren praten, dan wel de lucht in vliegen. Voor kinderen vanaf 5 jaar.
Klik hier voor alle zomeractiviteiten!

Kom samen genieten
Museum De Bastei vertelt het verhaal van het leven in, om en aan de rivier. Hier raak je letterlijk het verleden aan van 2000 jaar bouwen aan de rivier. Dit bijzondere museum ligt in de oudste stad van Nederland. Op het dakterras geniet je van je koffie of lunch met een fantastisch uitzicht over de rivier de Waal, de bruggen en de natuur. Een leuk bezoek voor jong en oud!
Lees meer!

Bezoek deze zomervakantie het leukste familiemuseum van Gelderland!