vr 01 sep t/m zo 31 dec Speurtocht: De Gouden Engel Kun jij helpen de gouden engel terug te vinden? Leuk speurtocht door het museum voor kinderen vanaf 4 jaar! speurtocht
vr 01 sep t/m zo 22 okt De Buurtsuper op de Fiets Gratis familiefietstocht: ga op ontdekkingstocht langs voedselinitiatieven van nu en geniet van de prachtige omgeving van Nijmegen. excursie
vr 01 sep t/m zo 31 dec De Bah-stei doekaart Moest je met je ouders mee, maar heb je eigenlijk geen zin in een museum? Vraag dan bij de balie om een ‘bah-stei’ en laat je uitdagen. Gebruik van je smartphone is verplicht! activiteit
vr 01 sep t/m zo 31 dec Willem Waalwachter's Zoektocht Leuk voor de kids: combineer een bezoek aan het museum met een speurtocht buiten in natuurgebied de Stadswaard. speurtocht
zo 01 okt Future for Nature Academy x De Bastei Autumn is here! Future for Nature Academy and De Bastei invite you to an inspiring event on local biodiversity. Be inspired and help hedgehogs and insects through these cold months. workshop
zo 08 okt Demonstratie dieren balgen Voordat een dier in het museum te bewonderen is, moet het eerst geprepareerd worden. Tijdens het Weekend van de Wetenschap kun zo'n preparatie live meemaken in De Bastei! activiteit
do 12 okt Basteicafé: Twee Nijmeegse iconen Dit Basteicafe is gewijd aan de twee meest in het oog springende Nijmeegse historische iconen: de Nicolaaskapel en de Stevenskerk. lezing
di 17 okt Eten! Hoe deden ze dat in de steentijd? Waar haal jij je eten vandaan? Waarschijnlijk uit de supermarkt, toch? Onze voorouders uit de steentijd hadden deze luxe niet, en hebben zelf moeten jagen en verzamelen om aan voedsel te komen. activiteit
do 19 okt Wandeloogst: wandeling eetbare planten zoeken & proeven Samen met wildplukgids Geertje Jansen gaan we ontdekken wat er aan eten te verzamelen is in de binnenstad. activiteit
za 28 okt Lezing Eet!verleden Culinair historica Manon Henzen van eet!verleden vertelt in een vlotte belevenislezing over de geschiedenis van onze keuken en ons eetpatroon in relatie met ons (voedsel)landschap. lezing
zo 29 okt Lezing Eet!verleden Culinair historica Manon Henzen van eet!verleden vertelt in een vlotte belevenislezing over de geschiedenis van onze keuken en ons eetpatroon in relatie met ons (voedsel)landschap. lezing