Vrijwilligers

De Bastei is hét natuur- en cultuurhistorisch centrum van Nijmegen, waar het leven in, om en aan de rivier centraal staat. De Bastei verbindt de stad met de omliggende natuur en betrekt de mensen daarbij met tentoonstellingen, educatieprogramma's en rondleidingen in en om het museum. Dit jonge museum opende in 2018 zijn deuren in een bijzonder pand aan de Waalkade in de oudste stad van Nederland. Een kleine gemotiveerde staf en een grote groep enthousiaste vrijwilligers leveren hun diensten aan meer dan 50.000 bezoekers per jaar.

De Bastei is een museum, bezoekers- en milieueducatiecentrum ineen met een duidelijke maatschappelijke ambitie. Bovendien beheert de Bastei een grote natuurhistorische collectie. Dit brede takenpakket wordt (mede) mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Zowel bij de collectie (preparateur of onderzoeker), de ontvangst (balie), de rondleidingen (binnen en buiten), publieksbegeleiding en begeleiding van schoolklassen zijn vrijwilligers actief. 

We zijn altijd op zoek naar enthousiastelingen die zich willen inzetten voor onze organisatie. Er zijn dan ook regelmatig vacatures. Voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij De Bastei, neem je contact op met onze vrijwilligerscoördinator Pieter Thissen via pieter.thissen@debastei.nl.

De Bastei zoekt vrijwilligers!