Nijmeegse Vogelmonumentjes

In de museumwinkel van De Bastei kun je ook terecht voor bijzondere vogelhuisjes in de vorm van een Nijmeegs monument: de Nijmeegse Vogelmonumentjes. Een echt souvenir uit Nijmegen! Met deze Vogelmonumentjes draag je bovendien bij aan de biodiversiteit in je tuin of balkon.

Nijmeegs Vogelmonumentje: de Kruittoren

Er zijn al drie modellen beschikbaar! Nieuw in ons assortiment is het vogelhuisje in de vorm van de Kruittoren. Deze toren was ooit onderdeel van de oude stadsmuren. Zoals de naam al doet vermoeden werd er vroeger het kruit in bewaard. De Kruittoren staat in het Kronenburgerpark en is 30 meter hoog. Dit Vogelmonumentje biedt unieke huisvesting voor koolmeesjes.

Je kunt ook een vogelhuisje kopen in de vorm van de Sint Nicolaaskapel. Deze kapel is rond het jaar 1000 gebouwd op het Valkhof in Nijmegen en een van oudste gebouwen van Nederland. En natuurlijk is de kapel ook een ‘goede buur’ van De Bastei zelf! Dit Vogelmonumentje is uitstekend geschikt voor koolmeesjes.

Nijmeegs Vogelmonumentje: St. Nicolaaskapel

De typisch Nijmeegse Vogelmonumentjes zijn heel degelijk en ook duurzaam geproduceerd, met eikenhout afkomstig van de campus van Radboud Universiteit, naar een idee van De Bastei zelf. Ze worden gemaakt door Stadsboom.nl. De beeldbewerking is uitgevoerd door Kees Moerbeek.

Wil je ook een Nijmeegs nestkastje kopen? De Vogelmonumentjes kosten € 35,- per stuk en zijn exclusief te koop in onze museumwinkel. Wees er snel bij, want de oplage is beperkt.