Nijmeegse Vogelmonumentjes

In de museumwinkel van De Bastei kun je ook terecht voor bijzondere vogelhuisjes in de vorm van een Nijmeegs monument: de Nijmeegse Vogelmonumentjes. Een echt souvenir uit Nijmegen!

Nijmeegs Vogelmonumentje: St. Nicolaaskapel

De eerste variant die nu te koop wordt aangeboden, is een vogelhuisje in de vorm van de Sint Nicolaaskapel. Deze kapel is rond het jaar 1000 gebouwd op het Valkhof in Nijmegen en een van oudste gebouwen van Nederland. En natuurlijk is de kapel een ‘goede buur’ van De Bastei zelf!

Met dit Vogelmonumentje kun je bijdragen aan de biodiversiteit in je tuin of balkon. Het biedt unieke huisvesting voor koolmeesjes.

De typisch Nijmeegse Vogelmonumentjes zijn heel degelijk en ook duurzaam geproduceerd, met eikenhout afkomstig van de campus van Radboud Universiteit, naar een idee van De Bastei zelf. Ze worden gemaakt door Stadsboom.nl. De beeldbewerking is uitgevoerd door Kees Moerbeek.

In 2021 verwachten we nieuwe varianten van de vogelmonumentjes te kunnen gaan verkopen.

De Vogelmonumentjes kosten € 35,- per stuk en zijn exclusief te koop in onze museumwinkel. Wees er snel bij, want de eerste oplage is beperkt.