Adres

Waalkade 83
6511 XR Nijmegen

Let op: Ons entreegebouw is gevestigd naast de Veerpoorttrappen aan de Lange Baan, het straatje dat parallel loopt aan de Waalkade. 

Je kunt ons telefonisch bereiken op 024-3297070.

[Tekst gaat verder onder de afbeelding]

Entreegebouw, voorzijde (foto: © Mertens Bouw)
Het entreegebouw van De Bastei

Hoe kom je naar De Bastei?

Met de fiets

Je kunt je fiets in de daartoe bestemde fietsrekken aan de Waalkade, voor het Casino of bij de Lindenberghaven neerzetten. Het is niet toegestaan om je fiets neer te zetten in de omgeving van de ingang van De Bastei.

Met openbaar vervoer

Vanaf Centraal Station Nijmegen loop je in 20 minuten naar De Bastei. Volg de borden 'Valkhofpark' in oostelijke richting. Je kunt ook met de bus van het station naar De Bastei:

Bus 3 (richting Arnhem CV), bushalte Valkhof, 3 min. lopen naar De Bastei
Bus 14 (richting Arnhem CS), halte Valkhof, 3 min. lopen

Op maandag en zaterdag is het markt op het Kelfkensbos, waar de bushalte Valkhof aan ligt. Sommige bussen nemen dan een andere route. Vraag even aan de chauffeur welke vervangende halte je het beste kunt nemen.

Met de auto

Vanuit noordelijke richting (Utrecht/Arnhem):
Volg de N325 over de Waalbrug, vervolgens de borden Centrum-Oost en parkeergarage Kelfkensbos (P3).

Vanuit oostelijke richting (Kleve, Duitsland):
Volg de B504/N325 richting Nijmegen-Centrum, vervolgens de borden Centrum-Oost en parkeergarage Kelfkensbos (P3).

Vanuit zuid-westelijke richting (Den Bosch/Eindhoven):
Volg de N326 richting Centrum. Vanaf Keizer Karelplein volg je de borden naar parkeergarage Kelfkensbos (P3).

Lopen vanaf de parkeergarage Kelfkensbos

Ga met de roltrap naar de uitgang aan het plein Kelfkensbos. Loop naar de Voerweg, steek deze over en loop links langs het Valkhofpark. Ga via de Veerpoorttrappen of met de lift naar de Waalkade. Rechts onder aan de Veerpoorttrappen vind je De Bastei.

Parkeren voor personen met een handicap is in Nijmegen meestal gratis

Als je een handicap hebt en je hebt een gehandicaptenparkeerkaart, dan hoeft je geen parkeerkaartje te halen bij de meeste parkeerautomaten. Zorg er daarbij wel voor dat de gehandicaptenparkeerkaart voldoende zichtbaar achter de voorruit ligt.

Wanneer moet je wel betalen?

Alleen in de parkeergarages en op parkeerterreinen die met een slagboom zijn afgesloten, moet je, vanwege de techniek, ook mét een gehandicaptenparkeerkaart betalen. Uiteraard zijn hier wel plaatsen voor personen met een handicap die makkelijker te bereiken zijn.

De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is aan de Waalkade en parkeergarage Kelfkensbos (4 parkeerplaatsen voor personen met een handicap). Klik hier voor meer informatie.