Toegankelijkheid

De Bastei is een bijzonder gebouw met een historische karakter. Dat biedt een unieke beleving van de stadsgeschiedenis van Nijmegen, maar het vormt ook een uitdaging voor bezoekersgroepen met een fysieke beperking. De Bastei werkt dan ook aan het meer toegankelijk maken van het pand en het museumverhaal voor alle bezoekersgroepen. Op deze pagina vind je meer informatie over de toegankelijkheid van het museum.

Heb je vragen over je aankomend museumbezoek? Neem dan voor je bezoek contact op met het museum via 024-3297070 of balie@debastei.nl. Onze baliemedewerkers denken graag met je mee. 

Bezoekers met een mobiele beperking

Het gebouw is grotendeels goed toegankelijk voor personen die minder mobiel zijn. Uitzondering hierop is een stuk van het archeologische straatje en de entresol in het entreegebouw.

  • Bezoekers die minder mobiel zijn kunnen tot bij de entree van De Bastei voorgereden worden om uit te stappen en naar te binnen gaan.
  • Het entreegebouw en alle verdiepingen van het museum zijn bereikbaar voor rolstoelgebruikers. Er zijn twee liften aanwezig, een kleine personenlift [diepte 130 cm bij breedte: 85 cm] tussen het entreegebouw en de archeologie en een grote personenlift in het hoofdgebouw [diepte 200 cm bij breedte 90 cm].
  • Bijna alle trappen zijn voorzien van leuningen.
  • In het entreegebouw en de horecaruimte is een invalidentoilet.
  • Er is een rolstoel te leen in het entreegebouw. Reserveer deze a.u.b. voorafgaand aan uw bezoek via 024-3297070 of balie@debastei.nl.
  • Hulphonden worden toegelaten. Graag tevoren melden via balie@debastei.nl 
  • Begeleiders van individuele bezoekers die niet zelfstandig het museum kunnen bezoeken hoeven geen entree te betalen voor De Bastei. Graag tevoren melden via balie@debastei.nl.

Bereikbaarheid en parkeren

  • De Bastei is goed bereikbaar per trein en bus. Plan je route via 9292.nl en selecteer bij extra opties 'Toegankelijkheid plannen'.

Parkeren mindervaliden

  • Parkeren kan op parkeerterrein Lindenberghaven, 100 meter van het entreegebouw aan De Waalkade. Parkeergarage Kelfkensbos ligt op 450 meter van het entreegebouw. Maak eventueel gebruik van de lift bij de Veerpoorttrappen om naar de entree van De Bastei te gaan. Klik hier voor een compleet overzicht parkeergelegenheden, ook met informatie over parkeerplaatsen voor mindervaliden.


Blinde en slechtziende bezoekers

Bezoekers met een visuele beperking worden geadviseerd om samen met een buddy het museum te bezoeken. De Bastei is momenteel bezig met pilots om de faciliteiten voor blinde en slechtziende bezoekers te verbeteren.