Aanbod

De Bastei vertelt het dynamische verhaal van het leven in, om en aan de rivier. Hier kom je alles te weten over de eeuwenlange relatie tussen mens, rivier en natuur. 

Neem een kijkje in ons vaste aanbod aan museum- en veldlessen per klasniveau. 

Zit je precieze thema of onderwerp er niet bij? Neem gerust contact op voor vragen of voor een programma op maat: educatie@debastei.nl

Tarieven

  • scholen binnen gemeente nijmegen: €2,80 per leerling / begeleider
  • scholen buiten gemeente nijmegen: €5,00 per leerling / begeleider

NB: Voor de museumlessen gaan wij uit van groepsgroottes van maximaal 30 leerlingen. Is jouw groep groter, neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Medewerkers

Henrik de Goffau

medewerker educatie

Henrik is het creatieve brein achter je uitje. Hij bedenkt, maakt en voert een educatief programma uit dat inspireert en activeert. Voor álle leeftijden. Ontwerpvaardigheden inzetten om de lessen te koppelen aan hedendaagse leerdoelen en middelen, hij doet het met plezier! Zijn uitdaging is om wetenschappelijke en culturele kennis op een begrijpelijke én leuke manier te delen. Ondertussen leert hij zelf ook veel bij over de geschiedenis en over de natuur.

henrik.de.goffau@debastei.nl

Mirjam Scheeres

stagiaire educatie

Mirjam loopt stage bij de educatie-afdeling. Ze begeleidt schoolbezoeken en helpt mee met het ontwikkelen van het educatieve aanbod. De Bastei is, met meer dan 2000 jaar aan (bouw)historie, voor Mirjam als gepromoveerd archeoloog ontzettend interessant. Daarnaast is Mirjam een echte natuurliefhebber dus ze voelt zich helemaal thuis in De Bastei. De kennis die ze opdoet in het museum deelt Mirjam graag met zoveel mogelijk mensen, dus vraag maar raak!

mirjam.scheeres@debastei.nl

Schoolbezoek | Nieuws

Buitenlesdag: maak kans op een gastles!

4 maart 2021

Op 13 april nodigen het IVN en Jantje Beton alle leerkrachten uit om naar buiten te gaan tijdens hun lessen. Buitenles is gezond: frisse lucht, beweging en het nodigt uit tot creativiteit.