Workshop: Ontwerp je eigen natuurvriendelijke tuin

Geef je tuin een groene make-over! 

Wil je aan de slag met het vergroenen van jouw tuin maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Wil je meer vogels en vlinders in je tuin? Vind je het belangrijk dat je tuin ‘s zomers minder heet is en na een harde regenbui minder nat? Of lijkt het je gewoon gezelliger: een tuin met bomen, struiken en planten in plaats van stenen? Kom dan naar de gratis workshop: Ontwerp je eigen natuurlijkvriendelijke tuin op 14 juni 2024. Deze workshop zit vol, bij aanmelding kom je op de wachtlijst. 

 

Sytske van de Kooi
Tuinadviseur Sytske van der Kooi

De workshop

Tijdens de workshop geven Steenbreek tuinadviseurs Ine Voets en Sytske van der Kooi informatie over hoe jij je tuin kan vergroenen en aantrekkelijk inrichten voor vogels, vlinders, bijen en andere dieren. Ook geven ze tips hoe je met kleine veranderingen een groot verschil kan maken.
In het tweede deel van de workshop ga je aan de slag met het maken van een ontwerp voor je eigen tuin. De Steenbreek tuinadviseurs helpen je hierbij en beantwoorden je vragen. Aan het einde van de middag ga je naar huis met een nieuw ontwerp voor jouw tuin en een flinke dosis inspiratie.

De tuinadviseurs

Steenbreek werkt al jaren samen met de twee tuinontwerpers Sytske van der Kooi en Ine Voets. Sytske is mede-eigenaar van Ontwerpburo StaLa, dat zich focust op de verschillende buitenruimtes die deel uitmaken van het diverse ‘stadslandschap’. Ine is eigenaar van advies- en tuinontwerpbureau INVO, dat de nadruk legt op natuurlijk en toekomstgericht ontwerpen met het oog op klimaatadaptatie en biodiversiteit.

Tuinadviseur Ine Voets (L)

Voorwaarden

Je kunt je aanmelden voor de workshop als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Je bent woonachtig in gemeente Nijmegen
  • Je beschikt over een tuin die je op een natuurvriendelijke wijze wil vergroenen
  • Je kunt tijdens deze workshop één ontwerp maken, voor een voor- óf een achtertuin.  

Aanmelden

Om je aan te melden stuur je een mail naar netwerk.steenbreek@debastei.nl met daarin je voor- en achternaam, je adres, een foto van je tuin en een korte toelichting (1 á 2 zinnen) waarom je deel wilt nemen aan deze gratis workshop. Er is plek voor maximaal 14 deelnemers, dus wees er snel bij!

Praktische informatie

Datum: 14 juni 2024. Deze workshop zit vol, bij aanmelding kom je op de wachtlijst. Houd onze activiteiten pagina in de gaten voor toekomstige workshops. 
Tijd: 13.00 tot 15.00 uur
Waar: Het Atelier in museum De Bastei, Langebaan 4 Nijmegen
Zelf meenemen: een plattegrond of maten van je tuin, en enkele duidelijke foto’s van je tuin 

 

Voorbeeld natuurvriendelijke tuin
Voorbeeld van een natuurvriendelijke tuin

 

Steenbreek Nijmegen is een initiatief van museum De Bastei.  

Agendaoverzicht
Datum
vrijdag 14 juni 2024
Tijd
13:00
 - 
15:00
uur
Kosten
Gratis
Locatie

De Bastei
Lange baan 4
Nijmegen
Nederland