Geslaagde actie Bluumkes feur jou!

Mensen in de wijken Lindenholt, Waterkwartier, Wolfskuil, Willemskwartier, Hatert, Dukenburg en Heseveld werden blij verrast met de 'Bluumkes feur jou!' actie van Bindkracht 10 en ons campagneteam. De 1000 plantjes staan nu in de tuinen van de inwoners die er liefdevol voor gaan zorgen. Het waren warme dagen, letterlijk én figuurlijk! Het uitdelen van de plantjes leidde tot mooie en soms emotionele gesprekken.

Met deze actie hebben wij bewoners op de Stip-lijn gewezen mochten zij om een praatje verlegen zitten én plantjes uitgedeeld. Met deze ‘Bluumkes’ actie sloegen we zo twee vliegen in één klap: kijken wie hulp nodig heeft en wie meer groen in de wijk wil. De actie vond plaats binnen de 1,5 meter regels en met de vrolijke muzikale ondersteuning van de Nijmeegse troubadour Jan Willem van Opstal. Talis, de wijkregisseurs en wijkmanagers van de gemeente Nijmegen, vrijwilligers en bewoners hielpen mee met het uitdelen, waarvoor veel dank. Superteams!

Glimlach op ieders gezicht

Een bewoonster uit het Willemskwartier reageerde blij verrast: “Er gebéurt weer iets in de wijk! De troubadour, de feestelijk versierde fietskar met de plantjes, de vrolijke mensen met een feestmuts op: het toverde een glimlach op ieders gezicht. Super actie!”. Marianne Mondria, opbouwwerker Bindkracht 10 geeft aan dat dit precies de bedoeling van deze actie was: even in contact met de mensen in de wijk en een positief signaal afgeven.

Natuurlijk was het ook een gelegenheid om te polsen hoe mensen het maken in deze corona-tijd én om nog meer nieuws uit de wijken te horen. Zo vertelde een bewoonster: “Nu we lange tijd thuis waren, hoorden en zagen we meer dan normaal. Soms meer dan mij lief is”. Het leidde tot een gesprek met de wijkmanager en de opbouwwerker van deze wijk. Aantekeningen zijn gemaakt, telefoonnummers uitgewisseld en de toezegging dat het één en ander wordt uitgezocht.

GROEN en sociaal gaan zo hand in hand, sterker, GROEN en sociaal versterken elkaar.

Dank aan Provincie Gelderland en gemeente Nijmegen die deze actie mogelijk hebben gemaakt.

#zorgvoorelkaar