Tuinworkshops op Groene Vrijdag!

Zoals je weet voert De Bastei de campagne Operatie Steenbreek. Onder het motto 'Vaarwel stenen, hallo groen!' motiveren wij iedereen in de Nijmegen European Green Capital 2018 de tuinen te ontstenen en te vergroenen. Maar hóe maak je dan van je tuin een groen paradijsje? Of wil je een eetbare groene tuin? Om je goed voor te bereiden op het ontstenen en vergroenen van je tuin kun je op 14 december, Groene Vrijdag, kennis en inspiratie opdoen.

De Bastei biedt twee workshops aan:

Karin Thonen van Thonen Tuinen geeft een workshop over tuinontwerp; bij haar ontwerpen maakt ze veel gebruik van bestaande materialen en planten. Een reactie van één van Karins klanten: "Onze nieuwe tuin werd een oase, ik hoef dit jaar niet met vakantie." Kijk, dát kan het gevolg zijn van een mooie, groene tuin!

De workshop van Karla Mulder van Eetbaar Nijmegen gaat over het ontwerpen van eetbare tuinen. Karla over haar eigen eetbare tuin: "Misschien is nog het allerbelangrijkste effect van mijn eetbare tuin, dat de rijke bodem en de vijver in staat zijn om tijdens hoosbuien enorm veel water op te nemen en langzaam weer af te geven aan de planten. In een stenen tuin blijft het water staan, wat kan leiden tot overlast."

Wij zeggen: aan de slag!

Praktische informatie

Workshop 1 (Karin Thonen): 12.30-14.30 uur.
Workshop 2 (Karla Mulder): 15.00-17.00 uur.

Locatie: Bastei Academie

Er is per workshop plek voor 20 mensen.

Klik hier om je aan te melden!

Workshop tuinontwerp op Groene Vrijdag!