Tweede proef Dar-tegelophaaldagen in vijf wijken

Na twee succesvolle dagen in april organiseren Dar NV en Operatie Steenbreek opnieuw een reeks tegelophaaldagen. Dit keer op 17, 18 en 25 september in de wijken ’t Acker, ’t Broek, De Kamp, Neerbosch-Oost en Hatert. Woon je in een van deze wijken en vervang jij de tegels in je tuin door GROEN? Dan komt Dar ze op deze dagen gratis ophalen. Oók krijg je twee zakken compost én een plantje thuisbezorgd! Zo werken we samen aan een groene stad! Stenen eruit, GROEN erin!

Nu het najaar alweer in aantocht is, is dit hét moment om te kijken welke tegels je kunt vervangen door groen. Door bloeiende planten, struiken en/of bomen te plaatsen, zorg je voor verkoeling in de zomer en kan regenwater bij hoosbuien goed weglopen. Ook kun je genieten van de vlinders en vogels die je zo naar je tuin lokt.

Stenen eruit, zwarte grond erin!

Als je tegels uit de tuin haalt, is het belangrijk dat nieuwe planten in gezonde grond terechtkomen. Vervang daarom het gele zand onder de tegels door zwarte aarde. Door compost te mengen met aarde kun je ervoor zorgen dat planten die dit nodig hebben extra voeding krijgen. Dar helpt de deelnemers aan de tegelophaaldagen op weg met compost die gemaakt is van ingezameld groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval). Hoe mooi is dat!

Tegels voor NK Tegelwippen

Dar NV en Operatie Steenbreek willen samen met bewoners bouwen aan een groene stad. In april startte Dar op proef met twee tegelophaaldagen in vier wijken. Na dit succes volgt nu een tweede proef van drie dagen in vijf wijken. In het najaar wordt gekeken naar een mogelijk vervolg in 2022. De tegels die opgehaald worden tellen nog nét mee voor het NK Tegelwippen dat eind september eindigt. Dus help mee om een klapper te maken in de derby tegen Arnhem!

Aanmelden

Aanmelden kan als je de tegels vervangt door groen. We vragen deelnemers om een foto van de tuin mét stenen en daarna een foto van je mooie groene tuin. Het aantal adressen is beperkt, wees er dus snel bij! Aanmelden kan tot en met 8 september via www.dar.nl/steenbreek.

Te laat om aan te melden? Mail dan naar netwerk.steenbreek@debastei.nl voor de reguliere Steenbreekhulp bij het ophalen van tegels. Uiteraard houden de mensen van Operatie Steenbreek en Dar zich aan de RIVM-richtlijnen.