Fietstocht met Yuverta langs groene initiatieven in Nijmegen

Samen met studenten van de opleiding Adviseur Duurzame Leefomgeving van Yuverta MBO Nijmegen heeft de afdeling natuur en milieu educatie vanochtend een fietstocht gemaakt langs diverse groene en duurzame initiatieven in de gemeente Nijmegen.

We begonnen met een introductie in De Bastei onder het genot van een heerlijk taartje van Trash'ure Taarten, een bedrijf dat zich inzet tegen voedselverspilling. Daarna pakten we de fiets richting de dit jaar aangelegde geveltuintjes in de Nijmeegse Binnenstad. Vervolgens hebben we de groene transformatie van het Maasplein in het Waterkwartier gezien, een steenbreek project uit 2018, waarbij we natuurlijk de Romeinse geschiedenis niet achterwege konden laten!

We zijn langs de onlangs gerenoveerde woningen van woningbouwcorporatie Portaal gefietst, waar we dit najaar ook samen met bewoners geveltuintjes hebben aangelegd. We hebben de studenten bijgepraat over de transformatie die woningbouwcorporaties op het moment maken, waarbij een groene tuin steeds vaker in beeld wordt gebracht in hun magazines of waarbij groene tuinen zelfs al 'het nieuwe normaal' aan het worden is.

We sloten af bij een Tiny Forest van IVN én bij de daarnaast gelegen Eco-Ruïne. Dé locatie waar met de opgehaalde Steenbreek-tegels een plek wordt gecreëerd waar nieuwe natuur weer zijn gang kan gaan!

Met deze fietstocht hebben we studenten geïnspireerd op het thema groen, voedselverspilling en sociale cohesie.