Gratis kant en klare geveltuinpakketten

Heel de stad een geveltuin, hoe mooi is dat? Operatie Steenbreek biedt 50 gratis geveltuinpakketten aan om een begin te maken. Stenen eruit, geveltuin erin! Op zaterdag 22 oktober kun je tussen 10 en 14 uur het pakket ophalen bij De Bastei, de thuishaven van de Steenbreek campagne. Er zijn twee soorten geveltuinpakketten: één met plantjes voor zonrijke gevels en één met plantjes voor halfschaduw gevels.

Update: De pakketten waren in no time gereserveerd en weggegeven. 

Aanleg in de herfst voor een bloeiende lente!

De maand oktober is het Vergeten Plantseizoen. Want we zijn bijna vergeten dat dit hét seizoen is om  in je tuin aan de slag te gaan. Wanneer je nu de planten in de grond zet kunnen deze  goed wortelen en gaan ze sterk de winter in. Daardoor gaan ze in het  vroege voorjaar groeien en bloeien en kun je dus al vroeg genieten van de gedane arbeid in de herfst. Daarom nu aan de slag voor een bloeiende lente!

Geveltuinen: klein met groots effect

Geveltuinen zijn kleine tuintjes, maximaal 45 centimeter diep gerekend vanaf je gevel, maar hebben een groots effect. De uitstraling van de voorkant van de woning of zelfs van de hele straat als alle buren meedoen, verandert enorm: het wordt gezelliger en leuker en er komen meer vogels en vlinders in de straat. Verder zorgt groen voor koelte bij warme dagen en vangt de geveltuin, hoe bescheiden ook, regenwater op. Je levert ook een bijdrage aan de biodiversiteit. Zeker met deze pakketten met inheemse planten afkomstig van kwekerij Cruydt-Hoek. Inheemse planten zijn aangepast aan de Nederlandse omstandigheden en bloeien op het juiste moment waardoor de planten op het juiste moment voedsel voor vlinders, wilde bijen en andere insecten aanbieden.

Wat vragen wij aan jou?

De geveltuinen geven wij cadeau. Het enige dat we jou vragen is om een paar foto’s met ons te delen: een foto van de aanleg én van het eindresultaat!

De geveltuinpakketten kun je op zaterdag 22 oktober ophalen tussen 10.00 en 14.00 uur bij De Bastei in Nijmegen. Uiteraard dien je jezelf wel even aan te melden.

Aanvragen Geveltuinpakket

Meld je snel aan, want op=op!