Basisonderwijs

Welke natuur of milieuactiviteit onderneem jij met je klas? 

Ons doel is om alle leerlingen van Nijmegen te betrekken bij de wereld om hen heen. We enthousiasmeren hen om de natuur in te gaan, te beleven en te leren begrijpen. We dagen leerlingen uit te onderzoeken, vragen te stellen en hun handen uit de mouwen te steken. Alle activiteiten raken kerndoelen van SLO en dragen bij aan de 21e eeuwse vaardigheden van Nijmeegse leerlingen. 

Zo boek je een activiteit in de natuur

Via ons boekingssysteem, de NME Gids, reserveer je eenvoudig excursies, leskisten, gastlessen of losse materialen uit de museumcollectie. Je vindt er alle activiteiten op het gebied van natuur, afval, klimaat, duurzaamheid, boerderij, moestuin, wetenschap en techniek.

Excursies en gastlessen

Ga met je klas op boerderijbezoek, krijg een gastles in de natuur over herfst of kleine beestjes, ga aan de slag met wetenschap & techniek of leer alle ins en outs van afvalverwerking.

Leskisten en museum uitleenmateriaal

Leen opgezette dieren, fossielen of botten uit de museumcollectie of een complete leskist en leer jouw klas alles over bodemdieren, de metamorfose van het koolwitje, uilen & braakballen, vogels, het weer, planeten en nog veel meer. 

Informatie en advies

Wil je van het schoolplein een groene, gezonde plek maken? Tijdens het traject naar een ‘Groen schoolplein’ helpen we je bij alle stappen: van financiering, ontwerp en aanleg tot onderhoud en educatief gebruik.

Of wil je duurzaamheid verankeren in je onderwijs? Dan helpen we je graag. Via nme@debastei.nl vraag je eenvoudig advies en informatie aan.

Een perfecte match bij jouw curriculum 

Ben jij op zoek naar een passende activiteit voor jouw les of project? Of ben je benieuwd welk materiaal of welke excursies het beste aansluiten bij jouw curriculum? Neem dan contact op met nme@debastei.nl en krijg advies op maat. We helpen je graag met het vinden van activiteiten op het gebied van natuur, duurzaamheid en techniek, die aansluiten bij het curriculum of een project in de school.