stenen teller

NME Nijmegen is hét loket waar je terecht kunt voor activiteiten, informatie, begeleiding en bijscholing op het gebied van natuur- en milieueducatie.

Wij zijn de verbinder tussen natuur- en milieuorganisaties, scholen (PO, VO, beroepsonderwijs), bewoners en de gemeente Nijmegen.

NME Nijmegen wil jong en oud laten genieten van natuur- en milieueducatie en hen daarmee betrekken en aanzetten tot duurzaam leven. Dit bereiken we door sterke verbindingen en samenwerkingen te maken tussen natuur- en milieuorganisaties, scholen en daar buiten, passend bij de ontwikkelingen in de maatschappij en het op dat moment geldend beleid. 

Op de hoogte blijven van wat wij zoal doen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via nme@debastei.nl of bekijk hieronder ons laatste NME nieuws.

 

"Goede, leuke werkvormen. Kinderen waren betrokken en enthousiast en er was fijne begeleiding."

                    - docent over het IVN Kabouterpad

"Ontzettend genoten van de struintocht in een boeiend en uitdagend natuurgebied."

                    -  docent over de Herfstexcursie in Zwanenbroekje

 

Medewerkers

Samen in actie voor het klimaat

26 januari 2024

Wil je met je klas ook in actie komen tegen energieverspilling en klimaatverandering? Doe dan 2 februari mee aan Warmetruiendag!

Doe mee aan de Tuinvogeltelling

25 januari 2024

Ga vrijdag 26 januari met de hele klas een half uurtje tellen of geef telhuiswerk mee voor in het weekend en doe mee aan het grootste citizen science project van Nederland. Het is superleuk!

Foto van Jacqueline van der Boom

Boomfeestdag met basisschool Vossenburcht

17 november 2023

Afgelopen week was het Nationale Boomfeestdag met als thema ‘Opgroeien met bomen’. 40 leerlingen van basisschool Vossenburcht staken de handen uit de mouwen, samen met wethouder Daemen en IVN.