Stenen eruit, groen erin!

Het klimaat verandert. We krijgen meer hittedagen in de zomer en er komen steeds meer hoosbuien. Dat zijn buien waarbij in korte tijd heel veel water valt. Dat kan het riool niet allemaal verwerken. Het water blijft op straat staan en kan voor overlast zorgen. Met verschillende acties en maatregelen kan de stad Nijmegen zich beter voorbereiden op het veranderende klimaat met meer hitte en hoosbuien. Een groene stad is bovendien goed voor vlinders, bijen, vogels én voor jou!

100.000 tegels

Samen met andere organisaties onderneemt de gemeente Nijmegen al veel om de stad groener en klimaatbestendiger te maken. Dat past ook bij een stad die in 2018 de titel European Green Capital droeg. Ook dit jaar willen we weer in totaal 100.000 tegels en stenen uit de stad vervangen door groen. Dat kunnen wij niet alleen. Jij kunt hier ook een steentje aan bijdragen!

Alle kleine beetjes helpen

Dat kan door stenen en tegels in jouw tuin te vervangen door groen. Met minder tegels en meer groen in de tuin kan het regenwater tijdens een hoosbui makkelijker in de grond zakken. Dit ontlast het riool en verkleint de kans op wateroverlast in tuin en/of huis. Bovendien zorgt een groene tuin voor koelte tijdens warme dagen én voor meer leven in de tuin: vlinders, bijen, vogels.

Wil jij je tuin 'ontstenen' en vergroenen? En kunnen wij je misschien helpen? Laat het ons weten via netwerk.steenbreek@debastei.nl en je hoort van ons!

Netwerk

Vanuit De Bastei werken we aan een netwerk van organisaties, bedrijven en particulieren die samen optrekken om Nijmegen groener en waterbestendiger te maken. Interesse om je aan te sluiten? Meld je aan via netwerk.steenbreek@debastei.nl.

Naar een klimaatbestendige tuin

Met Operatie Steenbreek helpt De Bastei jou komend jaar op weg naar een groene en klimaatbestendige tuin. Dat doen we met praktische tips, voorbeeldfilmpjes, speciale tegelinzameldagen, gratis plantjes en andere acties en initiatieven. We willen het iedereen zo makkelijk mogelijk maken om mee te doen. Houd deze website en onze social media in de gaten voor de laatste acties!