Groene tuinontwerpers en hoveniers

Wil je jouw stenen tuin omtoveren tot een groene of zelfs ecologische tuin, en weet je niet goed hoe en waar te beginnen?
De volgende groene tuinontwerpers kunnen je op weg helpen. 

 

Ontwerpburo StaLa (Nijmegen)
Voor projecten omtrent Stadslandschappen en ook het ontwerpen van privé tuinen neem je contact op met Jacco of Sytske van Ontwerpburo StaLa. Sytske is ook één van onze tuinadviseurs. 

 

 

 

Invo (Nijmegen)
Ine Voets van Invo is onze tweede tuinadviseur. Daarnaast ontwerpt ze mooie tuinen voor particulieren en andere opdrachtgevers. 

 

 

 

 

Vergroen (Nijmegen)
Teun en Katinka zijn in 2023 gestart met Vergroen! Vergroen wil buitenruimtes tot onderhoudsarme en toekomstbestendige voedselbossen transformeren. Naast ontwerp, aanleg en onderhoud faciliteren ze workshops, teamdagen en educatieve programma's om mensen de voordelen van een zelfvoorzienende, gezonde en smaakvolle buitenruimte te laten ervaren.

 

Van Lieshout Natuurgaarden (Oosterhout)
Marijn van Lieshout is sinds 2014 ecologisch hovenier in de omgeving van Nijmegen. Hij begeleidt je bij de aanleg, onderhoud en renovatie van je tuin. Of hij neemt je het werk uit handen. Je tuin wordt een ecologische oase.

 

 


 

ThonenTuinen (Nijmegen)
Karin Thonen ontwerpt en richt tuinen in naar de wens van de eigenaar. Ze streeft hierbij naar zoveel mogelijk hergebruik van materialen. Ook komt ze in actie als tuinadviseur van Operatie Steenbreek.

 

 

 

 

Heijting Tuinen (Nijmegen)

Johanneke Heijting maakt tuinontwerpen, beplantingsplannen en doet ook aan onderhoud. Ideaal als je ecologisch gaat tuinieren.

 

 

 

 

De Natuurmakerij (Nijmegen)

De Natuurmakerij is een duurzaam hoveniersbedrijf gevestigd in Nijmegen, gespecialiseerd in het aanleggen van tuinen waarbij de focus ligt op bio-diversiteit. 

 

 

 

 

De Vergroenerij (Oosterbeek)

De Vergroenerij denkt en helpt mee aan het vergroenen van de omgeving waarin mens, dier en plant optimaal tot hun recht komen. Ook voor mensen met een klein budget of zonder groene vingers. 

 

 

Schoppenvrouw (Nijmegen)
Marijn ontwerpt tuinen met een ecologische grondslag die zijn opgebouwd
zoals de natuur dat zou doen. Geïnspireerd door de principes vanuit
permacultuur plaatst ze veel nuttige en eetbare vaste planten, zodat je
het hele jaar door uit je eigen tuin kan eten.

 

 

 

 

 

 

Groenerwijs (Angeren)
Het doel van Loes is om samen wijzer te worden in het gebruik van
onze groene leefomgeving. Bij Groenerwijs gaat er extra aandacht uit naar de kleinste
groenmakers: de kinderen! Wie groen opvoedt komt groen tegemoet! 

 

 

Asselgroen (Nijmegen)
Asselgroen staat voor: natuurlijke tuinen. Er is veel aandacht voor planten, bloemen en zoveel mogelijk natuurlijke/herbruikbare materialen. Jeroen van Asseldonk combineert in het hovenierswerk zijn passie voor werken in het groen met zijn kennis en ervaring vanuit bouw- en tuinprojecten.

 

 

 

 

 

Bosman Buiten (Nijmegen)
Bij Bosman Buiten ben je aan het juiste adres voor alle activiteiten rondom jouw tuin. Matthijs Bosman en zijn collega Cas ten Dam van Natuurlijk, ten Dam verzorgen de totale aanleg van jouw nieuwe tuin of het onderhoud van jouw bestaande tuin. 

 

 

Hoveniersbedrijf Jan Langeveld (Groesbeek)
Jan Langeveld werkt met een klein team aan mooie groene projecten in en rondom Groesbeek. 

 

 

 

 

 

Ben of ken je nog een groene tuinontwerper die hier graag wil worden vermeld?
Geef het aan ons door via netwerk.steenbreek@debastei.nl