Citadel College opent voedselbos

Vandaag op vrijdag 19 april opende Citadel College aan de Griftdijk te Lent een gloednieuw voedselbos. ‘Op dat we veel plezier mogen beleven aan het oogsten!’, aldus docent Tonja Moonen.

Het voedselbos van zo’n twintig vierkante meter werd eerder dit jaar aangelegd door de leerlingen Maartje, Pim, Sjoerd en Merel onder begeleiding van de docenten Tonja Moonen en Mark Stoop. Hovenier Arjan Vernhout hielp hen bij het ontwerpen en aanleggen, en leverde de eetbare planten samen met een goede bodem. Dankzij subsidie vanuit de Gemeente Nijmegen hebben ze het voedselbos kunnen financieren.

In het voedselbos staan allerlei verschillende inheemse eetbare planten, struiken en bomen, van de Japanse wijnbes en appelboom tot munt en basilicum. Het voedselbos past perfect binnen de leerdoelen voor de leerlingen binnen de afdeling Lumen van het Citadel college. Het Lumen is een speciale afdeling naast het vmbo-t, havo en vwo waarbij leerlingen meer tijd en ruimte krijgen om te leren wat zij graag willen. De leerlingen zullen de komende jaren zelf zorg dragen voor het voedselbos. ‘Volgend jaar geen pickwick thee, maar thee uit eigen tuin’. Ook zal het voedselbos worden ingezet voor onderzoekjes tijdens de biologielessen.

Wil jij ook aan de slag met een voedselbos bij je school of een meer uitdagend schoolplein volop groen? Afdeling natuur- en milieueducatie (NME) binnen De Bastei helpt je graag! Mail voor meer info naar nme@debastei.nl.