
Natuureducatie in je schoolomgeving
14 december 2020Activiteiten, excursies en natuurlessen in of rond schoolomgeving
Activiteiten, excursies en natuurlessen in of rond schoolomgeving
Burgemeester Bruls heeft op donderdag 12 november bij de Prins Mauritsschool de Groene Vlag onthult.
In De Bastei kun je de tentoonstelling Verbeelding van de Waal zien, die gericht is op de vele verhalen uit het waalgebied. En wat blijkt?
Ben je op zoek naar aanbod voor je BSO of kinderopvang? Denk dan eens aan natuureducatief aanbod!
Burgemeester Bruls heeft vrijdag 10 januari het GROENE schoolplein van Brede school De Lindenhoeve geopend. Het plein is veranderd in een groene oase.
Zoals eerder gecommuniceerd is in mei bekend geworden dat de gemeente vanaf 2021 een bezu
Op 20 en 28 november planten leerlingen de eerste twee Tiny Forests van Nijmegen aan samen met IVN Natuureducatie, De Bastei en de gemeente Nijmegen.
Afgelopen week vonden er maar liefst drie Eco-Schools successen plaats in Nijmegen. Het grootste succes betrof de Groene Vlag, voor basisschool de Sterredans.
Afdeling natuur- en milieu educatie (NME) van de Bastei, is een petitie gestart. De gemeente heeft namelijk bezuiningsplannen op milieu- en natuuronderwijs, dat blijkt uit de Zomernota.
In het kader van Green Capital 2018 zijn er door Stichting Beeldenwereld filmpjes gemaakt waarin kinderen vertellen hoe zij 'groen' ervaren.
Terwijl honderden Nijmeegse scholieren op 7 februari mee liepen met de klimaatmars in Den Haag, zetten de achterblijvers zich ook in voor het milieu.
Wethouder Bert Velthuis deelde woensdag 21 november 200 biologische fruitboompjes uit aan kinderen van De Hazesprong.
Ton van Lieshout, voorzitter van Stichting Zevenheuvelenloop, overhandigde zaterdagavond 17 november een cheque van 32.500 euro aan Gerard Mangnus, directeur van De Bastei.
Gisteren was Koning Willem-Alexander in Nijmegen op bezoek, omdat de stad dit jaar groene hoofdstad is van Europa.
Doe jij ook mee met de Green Capital Challenges actie ‘Nijmegen raapt het in één keer op’ op donderdag 21 juni?
Op 5 april namen geïnteresseerden om een duurzame school te worden een kijkje in de keuken van Helicon VMBO in Nijmegen.
Wil je meer weten over de planten en dieren in de nieuwe Stadswaard? Of waar de rivier na een overstroming zand en klei afzet? Kom dan met je klas naar de veldles Struinen in de Stadswaard.
Leerlingen van de basisscholen De Driemaster, De Hidaya, De Lanteerne, Het Petrus Canisius en Het Talent hebben tijdens de Kinderraad op 21 februari gesproken met verschillende raadslieden en oplos
Wil je ook een duurzame school? Kom dan naar de informatiemiddag over Eco-Schools: het internationale keurmerk voor duurzaamheid.
Nijmegen is in 2018 European Green Capital, de groenste hoofdstad van Europa. Een award die we verdiend hebben door jarenlang hard te werken aan vergroening en verduurzaming.
Op dinsdag 10 oktober was het de landelijke Dag van de Duurzaamheid. In dit kader hebben er diverse activiteiten plaats gevonden op Nijmeegse scholen.
Sinds de start van het schooljaar stonden de aardrijkskundelessen van alle derde leerjaren op het Canisius College in het teken van duurzaamheid.
Met ingang van dit schooljaar is ‘Het Slingertouw’ gestopt met de uitleen van leskisten.
Op vrijdag 30 juni vond langs de Waalkade de opening plaats van de Walk of Waste, een project dat aansluit bij Plastic Soup Nijmegen.
Flesjes, blikjes, snoeppapiertjes en ander zwerfafval kom je helaas nog veel tegen. Daarom wordt op woensdag 21 juni de challenge ‘Nijmegen raapt het in één keer op!’ uitgevoerd.
Stenen eruit, en fruitbomen erin! Dat is hét motto van de Boomfeestdag 2018. Deze viering krijgt de komende editie extra aandacht in verband met Nijmegen European Green Capital 2018.
Molenaar Hans Titulaer stond onlangs in het Boodschappen Magazine.
Met één fietskar en een handje vol met kinderen startte Struin in 2007 als eerste Nederlandse natuur BSO.