Citadel College opent voedselbos

19 april 2024

Vandaag op vrijdag 19 april opende Citadel College aan de Griftdijk te Lent een gloednieuw voedselbos. ‘Op dat we veel plezier mogen beleven aan het oogsten!’, aldus docent Tonja Moonen.

Samen in actie voor het klimaat

26 januari 2024

Wil je met je klas ook in actie komen tegen energieverspilling en klimaatverandering? Doe dan 2 februari mee aan Warmetruiendag!

Doe mee aan de Tuinvogeltelling

25 januari 2024

Ga vrijdag 26 januari met de hele klas een half uurtje tellen of geef telhuiswerk mee voor in het weekend en doe mee aan het grootste citizen science project van Nederland. Het is superleuk!

Foto van Jacqueline van der Boom

Boomfeestdag met basisschool Vossenburcht

17 november 2023

Afgelopen week was het Nationale Boomfeestdag met als thema ‘Opgroeien met bomen’. 40 leerlingen van basisschool Vossenburcht staken de handen uit de mouwen, samen met wethouder Daemen en IVN.

Succesvolle NME-inspiratiemarkt

23 mei 2023

Voor de eerste keer organiseerde NME op woensdag 17 mei een inspiratiemarkt voor alle juffen en meesters van het basisonderwijs in Nijmegen.

Nieuw! De NME wijzer

10 mei 2023

Alle Nijmeegse scholen ontvangen de gloednieuwe NME wijzer. Een poster vol ideeën en tips op het gebied van natuur- en milieueducatie (NME) in de breedste zin.

Inspiratiemarkt NME voor juf en meester

20 februari 2023

Wil je up-to-date blijven of ideeën opdoen voor leuke activiteiten die passen bij wereldoriëntatie, natuur en techniek? Kom dan naar de inspiratiemarkt op woensdag 17 mei in De Bastei.

Groene Voetstappen

Groene Voetstappen 2022!

27 juli 2022

Vereniging GDO nodigt alle basisscholen uit om mee te doen aan de Groene Voetstappen Week, van 19 t/m 23 september 2022.

Weer of geen weer, buitenles gaat door!

12 april 2022

Het was niet het mooiste weer, maar zoals het Zweedse spreekwoord zegt ‘Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder’ oftewel ‘Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel’.

Zoek mee naar het mysterieuze dier!

22 maart 2022

Helpt jouw klas ook mee? Op verschillende plekken in en rond Nijmegen is een mysterieus dier gesignaleerd! Burgemeester Bruls ziet genoeg reden voor een grote zoektocht. 

Buitenles op De Verwondering

8 maart 2022

Op 5 april 2022 is het weer De Nationale Buitenlesdag! Basisschool De Verwondering geeft al regelmatig buitenles en deelt hier haar ervaring.

Groene vlag voor de Prins Mauritsschool

Eco-Schools als erkende interventie

3 maart 2022

Hoe weet je dat het Eco-Schoolsprogramma daadwerkelijk van goede kwaliteit is? Hoe weet je dat Eco-Schools een effectief programma is met kwaliteit?

Basisschoolkinderen met een planten zoekkaart.

Nijmeegse musea aan de slag op Groene Vrijdag!

19 oktober 2021
Het is vrijdag 5 november weer Groene Vrijdag in Nijmegen. Tijdens deze vierde editie laten De Bastei en Museum Het Valkhof zien dat ze een groene, duurzame stad belangrijk vinden.

Meld je aan voor het Groene Traineeship

6 september 2021

In Nederland bestaan heel veel ‘vlinderwijken’, wijken waar alle straten een vlindernaam hebben. Ook in Nijmegen is een vlinderwijk te vinden.

Buitenlesdag: maak kans op een gastles!

4 maart 2021

Op 13 april nodigen het IVN en Jantje Beton alle leerkrachten uit om naar buiten te gaan tijdens hun lessen. Buitenles is gezond: frisse lucht, beweging en het nodigt uit tot creativiteit.

Feestelijke opening GROENE schoolplein

13 januari 2020

Burgemeester Bruls heeft vrijdag 10 januari het GROENE schoolplein van Brede school De Lindenhoeve geopend. Het plein is veranderd in een groene oase.

Groene Vlag Sterredans

Groene vlag voor de Sterredans

7 oktober 2019

Afgelopen week vonden er maar liefst drie Eco-Schools successen plaats in Nijmegen. Het grootste succes betrof de Groene Vlag, voor basisschool de Sterredans. 

Wijkreporters

Wijkreporters gaan groen!

7 mei 2019

In het kader van Green Capital 2018 zijn er door Stichting Beeldenwereld filmpjes gemaakt waarin kinderen vertellen hoe zij 'groen' ervaren.

Operatie Steenbreek 2019 is gestart!

21 maart 2019
De aftrap van het tweede campagnejaar vond plaats bij basisschool De Luithorst. Daar toveren ze het schoolplein om tot een groene oase met heel veel speelmogelijkheden.
Native American workshop

De Groene Meesterproef: een succes!

12 februari 2019

Terwijl honderden Nijmeegse scholieren op 7 februari mee liepen met de klimaatmars in Den Haag, zetten de achterblijvers zich ook in voor het milieu.

Kom struinen in de vernieuwde Stadswaard!

26 februari 2018

Wil je meer weten over de planten en dieren in de nieuwe Stadswaard? Of waar de rivier na een overstroming zand en klei afzet? Kom dan met je klas naar de veldles Struinen in de Stadswaard.

EcoSchool vlag

Informatiemiddag Eco-Schools

13 februari 2018

Wil je ook een duurzame school? Kom dan naar de informatiemiddag over Eco-Schools: het internationale keurmerk voor duurzaamheid.

Uitnodiging Green Capital 19 januari

Feestelijke aftrap Groen@School challenge!

19 januari 2018
Op vrijdagochtend 19 januari startte Evelien Bosch (van Zapp your Planet) de GROEN@SCHOOL challenge van De Bastei! Meer dan 200 basisschoolkinderen gaan aan de slag met de duurzaamheid van hun eigen school.
Uitnodiging Green Capital 19 januari

Doe mee aan de Groen@School Challenge!

6 november 2017

Nijmegen is in 2018 European Green Capital, de groenste hoofdstad van Europa. Een award die we verdiend hebben door jarenlang hard te werken aan vergroening en verduurzaming.

Afval stadswaard Nijmegen

Nijmegen raapt het in één keer op

15 juni 2017

Flesjes, blikjes, snoeppapiertjes en ander zwerfafval kom je helaas nog veel tegen. Daarom wordt op woensdag 21 juni de challenge ‘Nijmegen raapt het in één keer op!’ uitgevoerd.

Boomplantdag Lanteerne - De Wester

Boomfeestdag 2018

15 juni 2017

Stenen eruit, en fruitbomen erin! Dat is hét motto van de Boomfeestdag 2018. Deze viering krijgt de komende editie extra aandacht in verband met Nijmegen European Green Capital 2018.

Meander start Eco-Schools

Green Capital Nijmegen aan de slag met Eco-Schools

14 juni 2017
Nijmegen is in 2018 'European Green Capital': de meest duurzame stad van Europa. In dat kader worden scholen door de gemeente en door De Bastei uitgenodigd om met Eco-Schools aan de slag te gaan. 
Struin

Hoera Struin 10 jaar!

26 april 2017

Met één fietskar en een handje vol met kinderen startte Struin in 2007 als eerste Nederlandse natuur BSO.