Feestelijke opening GROENE schoolplein

13 januari 2020

Burgemeester Bruls heeft vrijdag 10 januari het GROENE schoolplein van Brede school De Lindenhoeve geopend. Het plein is veranderd in een groene oase.

de Bastei
Groene Vlag Sterredans

Groene vlag voor de Sterredans

7 oktober 2019

Afgelopen week vonden er maar liefst drie Eco-Schools successen plaats in Nijmegen. Het grootste succes betrof de Groene Vlag, voor basisschool de Sterredans. 

NME
Wijkreporters

Wijkreporters gaan groen!

7 mei 2019

In het kader van Green Capital 2018 zijn er door Stichting Beeldenwereld filmpjes gemaakt waarin kinderen vertellen hoe zij 'groen' ervaren.

NME

Operatie Steenbreek 2019 is gestart!

21 maart 2019
De aftrap van het tweede campagnejaar vond plaats bij basisschool De Luithorst. Daar toveren ze het schoolplein om tot een groene oase met heel veel speelmogelijkheden.
de Bastei
Native American workshop

De Groene Meesterproef: een succes!

12 februari 2019

Terwijl honderden Nijmeegse scholieren op 7 februari mee liepen met de klimaatmars in Den Haag, zetten de achterblijvers zich ook in voor het milieu.

NME
GC Nijmegen ruimt op

Nijmegen Raapt in één keer op

18 juni 2018

Doe jij ook mee met de Green Capital Challenges actie ‘Nijmegen raapt het in één keer op’ op donderdag 21 juni?

NME

Kom struinen in de vernieuwde Stadswaard!

26 februari 2018

Wil je meer weten over de planten en dieren in de nieuwe Stadswaard? Of waar de rivier na een overstroming zand en klei afzet? Kom dan met je klas naar de veldles Struinen in de Stadswaard.

NME
EcoSchool vlag

Informatiemiddag Eco-Schools

13 februari 2018

Wil je ook een duurzame school? Kom dan naar de informatiemiddag over Eco-Schools: het internationale keurmerk voor duurzaamheid.

NME
Uitnodiging Green Capital 19 januari

Doe mee aan de Groen@School Challenge!

6 november 2017

Nijmegen is in 2018 European Green Capital, de groenste hoofdstad van Europa. Een award die we verdiend hebben door jarenlang hard te werken aan vergroening en verduurzaming.

NME
Afval stadswaard Nijmegen

Nijmegen raapt het in één keer op

15 juni 2017

Flesjes, blikjes, snoeppapiertjes en ander zwerfafval kom je helaas nog veel tegen. Daarom wordt op woensdag 21 juni de challenge ‘Nijmegen raapt het in één keer op!’ uitgevoerd.

NME
Boomplantdag Lanteerne - De Wester

Boomfeestdag 2018

15 juni 2017

Stenen eruit, en fruitbomen erin! Dat is hét motto van de Boomfeestdag 2018. Deze viering krijgt de komende editie extra aandacht in verband met Nijmegen European Green Capital 2018.

NME
Meander start Eco-Schools

Green Capital Nijmegen aan de slag met Eco-Schools

14 juni 2017
Nijmegen is in 2018 'European Green Capital': de meest duurzame stad van Europa. In dat kader worden scholen door de gemeente en door De Bastei uitgenodigd om met Eco-Schools aan de slag te gaan. 
NME
Struin

Hoera Struin 10 jaar!

26 april 2017

Met één fietskar en een handje vol met kinderen startte Struin in 2007 als eerste Nederlandse natuur BSO.

NME