stenen teller

Steenbreek Nijmegen organiseert door het jaar heen verschillende activiteiten. Op deze pagina vind je ons aanbod en willen we jou informeren en inspireren om zelf aan de gang te gaan met het duurzaam vergroenen van jouw tuin, balkon of straat.

Steeds vaker hebben we te maken met extreme weersomstandigheden zoals lange periodes van droogte of enorme plensbuien. In betegelde tuinen en pleinen wordt het ’s zomers steeds heter. Ook zien we dat sommige dieren en insecten het moeilijk hebben. Door stenen te vervangen voor groen kunnen we het veranderende klimaat beter aan. In een groene omgeving kan het regenwater gemakkelijker wegzakken in de grond. Bomen, struiken en planten nemen dit water op en zorgen er ook voor dat je tuin en je huis koeler blijven in de zomer. Bovendien biedt veel groen een paradijs voor vogels, vlinders en zoemende bijen. Jouw groene tuin speelt hierin dus een belangrijke rol!

Zo gaan we:
Samen voor meer groen!

 

Volg ons op:

Facebook    Instagram  

 

Nieuwe naam Steenbreek Nijmegen

Nieuwe naam en slogan!

21 mei 2024
Per direct voeren we onze werkzaamheden uit onder een nieuwe naam en hebben we een nieuw motto.
Ongemaaid gras

Webinar Maai Mei Niet

22 april 2024

Maai Mei Niet is de eenvoudigste actie allertijden, want je hoeft er letterlijk niets voor te doen: steek je handen vooral niet uit de mouwen, laat je grasmaaier staan en doe iets goed voor de bije

Voedselbank voor Bijen geopend!

11 april 2024
Vanaf donderdag 11 april is de Voedselbank voor Bijen in museum De Bastei geopend! Haal nu je gratis gifvrij bloemzaad op en zaai mee op 22 april.
Bomvol jaar met groene acties

Bomvol jaar met groene acties

5 februari 2024
In 2023 heeft Operatie Steenbreek Nijmegen 42.811 stenen vervangen voor groen en een aantal mooie acties uitgevoerd.
bewoners aan het werk

Zestien geveltuinen erbij!

24 augustus 2023

Met de aanleg van zestien geveltuinen is de Nijmeegse binnenstad weer een stukje groener geworden. Zo wordt het er ‘s zomers minder heet en na een hoosbui minder nat.

hangmat

We zijn er even tussenuit!

17 juli 2023

Het Steenbreek-team is met zomerreces. Vanaf 21 augustus gaan we weer stenen breken en regenpijpen afkoppelen. Samen met jullie natuurlijk!

Topaasstraat schitterend groen

10 juli 2023
Bewoners zijn blij met het resultaat van de herinrichting van de Topaasstraat. Operatie Steenbreek was een van de betrokken partijen bij het herinrichtingsproject tussen de Winkelsteegseweg en de Grootstalselaan.

Ecoruïne feestelijk geopend

3 juli 2023
Burgemeester Bruls heeft zondag 2 juli met het leggen van een blauwe steen de ecoruïne in Park West officieel geopend. Hij deed dat tijdens de Open Tuinendag Hees.