stenen teller
119.000
stenen vervangen
door groen

Stenen eruit, GROEN erin!

Het klimaat verandert. We krijgen vaker te maken met hoosbuien en dagen met tropische temperaturen. Met meer groen in de stad kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Groene tuinen spelen daarbij een belangrijke rol.

In een groene tuin kan het regenwater gemakkelijk wegzakken in de grond. En bomen en struiken zorgen ervoor dat je tuin (en je huis!) koeler blijft in de zomer. Bovendien is veel groen paradijselijk voor vogels en vlinders. Dus: Stenen eruit, GROEN erin! Doe je mee?
Lees hier meer over Operatie Steenbreek.

NB: Vanaf heden halen we weer geleidelijk aan tegels op. Je kunt je aanmelden, maar er is een wachtlijst. Opgeven voor het gratis tuinadvies is binnen de RIVM-regels ook mogelijk.

Operatie Steenbreek | Nieuws

naar het nieuwsoverzicht Operatie Steenbreek

Maak je eigen vlinderparadijs

2 juli 2020
Al decennialang vermindert het aantal vlinders in Nederland. Er zijn verschillende oorzaken maar helaas zijn tegenwoordig heel veel tuinen grotendeels versteend en krijgen bloeiende planten nog maar weinig ruimte. Daar kun jij wat aan doen!

Groene oase als airco

22 juni 2020

We krijgen deze week te maken - zeer waarschijnlijk - met de eerste hittegolf van dit jaar. De afgelopen maanden was het al vaak zonnig en droog weer.

Geslaagde actie Bluumkes feur jou!

4 juni 2020

Mensen in de wijken Lindenholt, Waterkwartier, Wolfskuil, Willemskwartier, Hatert, Dukenburg en Heseveld werden blij verrast met de 'Bluumkes feur jou!' actie van Bindkracht 10 en ons campagneteam.

Bluumkes feur jou!

29 mei 2020
Bindkracht 10 en Operatie Steenbreek gaan plantjes uitdelen én inwoners wijzen op de Stip-lijn. Met de ‘Bluumkes feur jou’ actie slaan we zo twee vliegen in één klap: kijken wie hulp nodig heeft en wie meer groen in de wijk wil. Binnen de 1,5 meter regels, maar mét in enkele wijken een feestelijke en opbeurende muziek van de Nijmeegse troubadour Jan Willem van Opstal, de zingende kok van Van Tuin tot Bord. De actie vindt plaats op 2 en 3 juni in zeven stadsdelen: Lindenholt, Waterkwartier, Wolfskuil, Willemskwartier, Hatert, Dukenburg en Heseveld.

Word jij 'Steenbreker van het jaar'?

15 mei 2020
Maak jij van je tuin een groen en beschut paradijsje voor jonge vogels zoals deze? Wellicht word jij dan de Nijmeegse Steenbreker van het jaar 2020 en maak je kans op de groene hoofdprijs!
Nl Bloeit inheemse planten

Maak een paradijs voor vlinders, insecten en jezelf!

1 mei 2020
Inheemse planten zijn een paradijs voor vlinders, bijen en andere insecten. Wat dacht je van Veldsalie, Wilde marjolein, Grote tijm, Knoopkruid en Duifkruid? Ze bieden een feestmaal voor de beestjes en een genot voor jouw ogen.

Nieuwe actie: Bomen met de buren!

29 april 2020

Bomen in de stad werken als (gratis) airco’s. Hoe meer bomen in de stad, hoe koeler het blijft en dat is wel zo prettig bij tropische dagen.

Steenbreek trofee 2020

16 april 2020

Het was aanvankelijk het plan om de vier filmpjes van de genomineerde Steenbreekprojecten uit 2019 te tonen tijdens de inspiratiedag van 26 maart jl. in Hoeven.

Steenbreek in Coronatijd

6 april 2020

Het Steenbreek campagneteam van De Bastei hoopt dat je goed gezond bent en blijft. Voor iedereen was / is het even zoeken naar een nieuw ritme in deze gekke tijden. Ook voor ons.