stenen teller
380.000
stenen vervangen
door groen

Stenen eruit, GROEN erin!

Het klimaat verandert. We krijgen vaker te maken met hoosbuien en dagen met tropische temperaturen. Met meer groen in de stad kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Groene tuinen spelen daarbij een belangrijke rol.

In een groene tuin kan het regenwater gemakkelijk wegzakken in de grond. En bomen en struiken zorgen ervoor dat je tuin (en je huis!) koeler blijft in de zomer. Bovendien is veel groen paradijselijk voor vogels en vlinders. Dus: Stenen eruit, GROEN erin! Doe je mee?
Lees hier meer over Operatie Steenbreek.

 

Operatie Steenbreek | Nieuws

naar het nieuwsoverzicht Operatie Steenbreek

Samen regenpijpen afkoppelen in Neerbosch Oost

21 september 2020

Op zaterdag 3 oktober 2020 helpt het team van Pijpenkappuh bewoners van Neerbosch Oost met het afkoppelen van de regenpijp, gratis! Waarom is afkoppelen belangrijk? Het klimaat verandert.

GROEN plein feestelijk geopend!

14 september 2020

Wethouder Bert Velthuis opende zaterdag 12 september om 12 uur het nieuwe groene plein op de hoek Alligatorstraat - Karbouwstraat (de Hazenkamp).

Warming Up: Nimma aan Zee

7 september 2020
NIJMEGEN IS WARMING UP! Net als de rest van de wereld. Maar wat betekent dat? En hoe gaan we daarmee om?

Maria Montessori inspireert tot vergroenen

1 september 2020
Wethouder van Onderwijs, Welzijn en Zorg, Grete Visser opende samen met de leerlingen het nieuwe groene schoolplein. Haar boodschap aan de kinderen was dat je “blij en gezond” wordt van groen! 

Deuren open naar een groen schoolplein!

27 augustus 2020
Op maandag 31 augustus is het zover. Wethouder onderwijs, welzijn en zorg, Grete Visser, opent het nieuwe groene schoolplein van Montessorischool Nijmegen-Oost. Ruim 2200 tegels maakten plaats voor groen!

Duurzaam hotel in Neerbosch Oost

21 juli 2020

Op kinderboerderij 't Boerke is een wel heel bijzonder hotel geplaatst: een wormenhotel! In dit hotel zetten regenwormen groente- fruit- en tuinafval (gft) om in wormenmest.

Stenen breken in Lingewaard!

16 juli 2020

Wij zijn blij en trots te kunnen melden dat we de campagne Operatie Steenbreek óók in de gemeente Lingewaard gaan uitrollen!

Maak je eigen vlinderparadijs

2 juli 2020
Al decennialang vermindert het aantal vlinders in Nederland. Er zijn verschillende oorzaken maar helaas zijn tegenwoordig heel veel tuinen grotendeels versteend en krijgen bloeiende planten nog maar weinig ruimte. Daar kun jij wat aan doen!

Groene oase als airco

22 juni 2020

We krijgen deze week te maken - zeer waarschijnlijk - met de eerste hittegolf van dit jaar. De afgelopen maanden was het al vaak zonnig en droog weer.

Geslaagde actie Bluumkes feur jou!

4 juni 2020

Mensen in de wijken Lindenholt, Waterkwartier, Wolfskuil, Willemskwartier, Hatert, Dukenburg en Heseveld werden blij verrast met de 'Bluumkes feur jou!' actie van Bindkracht 10 en ons campagneteam.

Bluumkes feur jou!

29 mei 2020
Bindkracht 10 en Operatie Steenbreek gaan plantjes uitdelen én inwoners wijzen op de Stip-lijn. Met de ‘Bluumkes feur jou’ actie slaan we zo twee vliegen in één klap: kijken wie hulp nodig heeft en wie meer groen in de wijk wil.