stenen teller
119.000
stenen vervangen
door groen

Stenen eruit, GROEN erin!

Het klimaat verandert. We krijgen vaker te maken met hoosbuien en dagen met tropische temperaturen. Met meer groen in de stad kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Groene tuinen spelen daarbij een belangrijke rol.

In een groene tuin kan het regenwater gemakkelijk wegzakken in de grond. En bomen en struiken zorgen ervoor dat je tuin (en je huis!) koeler blijft in de zomer. Bovendien is veel groen paradijselijk voor vogels en vlinders. Dus: Stenen eruit, GROEN erin! Doe je mee?
Lees hier meer over Operatie Steenbreek.

NB: In verband met de Corona-maatregelen kunnen wij helaas, tot nader bericht, geen tuintegels ophalen en geen tuinadvies geven. Zodra het weer kan hoor je van ons. Blijf gezond!

Operatie Steenbreek | Nieuws

Word jij 'Steenbreker van het jaar'?

15 mei 2020
Maak jij van je tuin een groen en beschut paradijsje voor jonge vogels zoals deze? Wellicht word jij dan de Nijmeegse Steenbreker van het jaar 2020 en maak je kans op de groene hoofdprijs!
Nl Bloeit inheemse planten

Maak een paradijs voor vlinders, insecten en jezelf!

1 mei 2020
Inheemse planten zijn een paradijs voor vlinders, bijen en andere insecten. Wat dacht je van Veldsalie, Wilde marjolein, Grote tijm, Knoopkruid en Duifkruid? Ze bieden een feestmaal voor de beestjes en een genot voor jouw ogen.

Nieuwe actie: Bomen met de buren!

29 april 2020

Bomen in de stad werken als (gratis) airco’s. Hoe meer bomen in de stad, hoe koeler het blijft en dat is wel zo prettig bij tropische dagen.