stenen teller
407.000
stenen vervangen
door groen

Stenen eruit, GROEN erin!

Het klimaat verandert. We krijgen vaker te maken met hoosbuien en dagen met tropische temperaturen. Met meer groen in de stad kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Groene tuinen spelen daarbij een belangrijke rol.

In een groene tuin kan het regenwater gemakkelijk wegzakken in de grond. En bomen en struiken zorgen ervoor dat je tuin (en je huis!) koeler blijft in de zomer. Bovendien is veel groen paradijselijk voor vogels en vlinders. Dus: Stenen eruit, GROEN erin! Doe je mee?
Lees hier meer over Operatie Steenbreek.

Operatie Steenbreek | Nieuws

naar het nieuwsoverzicht Operatie Steenbreek

Tuinadviesweken Operatie Steenbreek Nijmegen

Nieuwe ronde tuinadviesweken!

11 juni 2021

Goed nieuws! Omdat onze tuinadviesweken dit voorjaar al snel vol zaten, komt er een vervolg. Laat je eind deze maand of in september gratis adviseren over het vergroenen van je tuin.

gifvrij groen

‘Vraag om gifvrije tuinplanten’

21 mei 2021

IVN Rijk van Nijmegen, Operatie Steenbreek Nijmegen en FLORON roepen de inwoners van Nijmegen en omgeving op om gifvrije tuinplanten, bloembollen, bloemen en zaad te kopen.

Tegels eruit voor pad Wij-bos

4 mei 2021
Op 5, 16 en 23 mei van 12 tot 15 uur kun je tegen inlevering van een tegel uit je tuin, bloemzaadjes ophalen bij het Wij-bos. Zo help je met de aanleg van een rolstoeltoegankelijk pad voor het Wij-bos.
Opnames RN7 tuinadviesweken

'Een versteende tuin maakt me droevig'

21 april 2021

De tuinadviesweken van Operatie Steenbreek Nijmegen zijn in volle gang. RN7 liep een ochtend mee en maakte er een leuk item over voor het regionieuws.

NK Tegelwippen

Nijmegen doet mee aan NK Tegelwippen

25 maart 2021

Dinsdag 30 maart gaat het jaarlijkse NK Tegelwippen van start. Nijmegen gaat de strijd aan met Arnhem en met tenminste veertig andere Nederlandse gemeenten.