stenen teller
407.000
stenen vervangen
door groen

Stenen eruit, GROEN erin!

Het klimaat verandert. We krijgen vaker te maken met hoosbuien en dagen met tropische temperaturen. Met meer groen in de stad kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Groene tuinen spelen daarbij een belangrijke rol.

In een groene tuin kan het regenwater gemakkelijk wegzakken in de grond. En bomen en struiken zorgen ervoor dat je tuin (en je huis!) koeler blijft in de zomer. Bovendien is veel groen paradijselijk voor vogels en vlinders. Dus: Stenen eruit, GROEN erin! Doe je mee?
Lees hier meer over Operatie Steenbreek.

Operatie Steenbreek | Nieuws

naar het nieuwsoverzicht Operatie Steenbreek

NK Tegelwippen

Nijmegen doet mee aan NK Tegelwippen

25 maart 2021

Dinsdag 30 maart gaat het jaarlijkse NK Tegelwippen van start. Nijmegen gaat de strijd aan met Arnhem en met tenminste veertig andere Nederlandse gemeenten.

Invasieve exoten: tuin er niet in!

9 maart 2021

Het campagneteam Operatie Steenbreek Nijmegen onderschrijft de actie 'Invasieve exoten: tuin er niet in!' De campagne is een initiatief van o.a. stichting Floron

Fotoshoot voor Operatie Steenbreek Breedeweg

23 februari 2021

We meldden het al: na Nijmegen en Lingewaard gaat Operatie Steenbreek ook aan de slag in Breedeweg. Een fotoshoot voor nieuw campagnemateriaal hoort daar natuurlijk bij.

jaarverslag Operatie Steenbreek 2020

Steenbreek jaarverslag 2020

17 februari 2021

Wethouder Harriët Tiemens nam dinsdag 16 februari het eerste exemplaar van het jaarverslag van Operatie Steenbreek Nijmegen in ontvangst uit handen van directeur Hans Hooijmaijers.