stenen teller
407.000
stenen vervangen
door groen

Stenen eruit, GROEN erin!

Het klimaat verandert. We krijgen vaker te maken met hoosbuien en dagen met tropische temperaturen. Met meer groen in de stad kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Groene tuinen spelen daarbij een belangrijke rol.

In een groene tuin kan het regenwater gemakkelijk wegzakken in de grond. En bomen en struiken zorgen ervoor dat je tuin (en je huis!) koeler blijft in de zomer. Bovendien is veel groen paradijselijk voor vogels en vlinders. Dus: Stenen eruit, GROEN erin! Doe je mee?
Lees hier meer over Operatie Steenbreek.

Operatie Steenbreek | Nieuws

naar het nieuwsoverzicht Operatie Steenbreek

Opening Het Ei in Lent met wethouder Bert Velthuis

Het Ei in Lent: van stenig plein naar groene oase

30 november 2021
Omwonenden van het Ei in Lent vierden maandag 29 november samen met wethouder Bert Velthuis de opening van ‘hun’ vergroende plein. Een geslaagd project, maar bovenal een dijk van een Steenbreek-actie!

Help! Ik heb een tuin...

1 november 2021

Hou je van groen, dan hou je vast en zeker ook van een eigen tuin. Maar wat als je naar een nieuwe woning verhuist en de tuin is erg verwaarloosd?

Lindenhart doet Groen in Lindenholt

21 oktober 2021

Bewoners van de wijk Lindenholt vervingen op zaterdag 16 oktober tegels in hun tuinen door groen. Het initiatief kwam van een aantal bewoners.

Boswachter Tim op bezoek bij Meander

Nijmeegse musea aan de slag op Groene Vrijdag!

19 oktober 2021
Het is vrijdag 5 november weer Groene Vrijdag in Nijmegen. Tijdens deze vierde editie laten De Bastei en Museum Het Valkhof zien dat ze een groene, duurzame stad belangrijk vinden.