stenen teller
380.000
stenen vervangen
door groen

Stenen eruit, GROEN erin!

Het klimaat verandert. We krijgen vaker te maken met hoosbuien en dagen met tropische temperaturen. Met meer groen in de stad kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Groene tuinen spelen daarbij een belangrijke rol.

In een groene tuin kan het regenwater gemakkelijk wegzakken in de grond. En bomen en struiken zorgen ervoor dat je tuin (en je huis!) koeler blijft in de zomer. Bovendien is veel groen paradijselijk voor vogels en vlinders. Dus: Stenen eruit, GROEN erin! Doe je mee?
Lees hier meer over Operatie Steenbreek.

Operatie Steenbreek | Nieuws

naar het nieuwsoverzicht Operatie Steenbreek

Steenbreek-ambassadeur bij Groene Koppen

14 oktober 2020

Vandaag is campagneleider Ingrid Kerkvliet van Operatie Steenbreek Nijmegen | Lingewaard te zien in het tv-programma Groene Koppen van Omroep Gelderland.

 

Het najaar: een toptijd voor planten

8 oktober 2020

Oktober is de maand van het vergeten tuinseizoen. Want het najaar is júist een heel geschikt plantseizoen. Dus woon je in Nijmegen en wil je je tuin vergroenen?

Samen regenpijpen afkoppelen in Neerbosch Oost

21 september 2020

Op zaterdag 3 oktober 2020 helpt het team van Pijpenkappuh bewoners van Neerbosch Oost met het afkoppelen van de regenpijp, gratis! Waarom is afkoppelen belangrijk? Het klimaat verandert.

GROEN plein feestelijk geopend!

14 september 2020

Wethouder Bert Velthuis opende zaterdag 12 september om 12 uur het nieuwe groene plein op de hoek Alligatorstraat - Karbouwstraat (de Hazenkamp).

Warming Up: Nimma aan Zee

7 september 2020
NIJMEGEN IS WARMING UP! Net als de rest van de wereld. Maar wat betekent dat? En hoe gaan we daarmee om?

Maria Montessori inspireert tot vergroenen

1 september 2020
Wethouder van Onderwijs, Welzijn en Zorg, Grete Visser opende samen met de leerlingen het nieuwe groene schoolplein. Haar boodschap aan de kinderen was dat je “blij en gezond” wordt van groen! 

Deuren open naar een groen schoolplein!

27 augustus 2020
Op maandag 31 augustus is het zover. Wethouder onderwijs, welzijn en zorg, Grete Visser, opent het nieuwe groene schoolplein van Montessorischool Nijmegen-Oost. Ruim 2200 tegels maakten plaats voor groen!

Duurzaam hotel in Neerbosch Oost

21 juli 2020

Op kinderboerderij 't Boerke is een wel heel bijzonder hotel geplaatst: een wormenhotel! In dit hotel zetten regenwormen groente- fruit- en tuinafval (gft) om in wormenmest.