stenen teller
594305
stenen vervangen
door groen

Stenen eruit, groen erin!

We krijgen steeds vaker te maken met hoosbuien en dagen met tropische temperaturen. In een groene tuin kan het regenwater gemakkelijk wegzakken in de grond. En bomen en struiken zorgen ervoor dat je tuin (en je huis!) koeler blijft in de zomer. Bovendien is veel groen paradijselijk voor vogels, vlinders en zoemende bijen. Met meer groen in de stad kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Groene tuinen spelen daarbij een belangrijke rol.

Dus: Stenen eruit, groen erin!

Volg ons in de sociale media

Facebook    Instagram   Twitter

 

Operatie Steenbreek | Nieuws

naar het nieuwsoverzicht Operatie Steenbreek

Bomvol jaar met groene acties

Bomvol jaar met groene acties

5 februari 2024
In 2023 heeft Operatie Steenbreek Nijmegen 42.811 stenen vervangen voor groen en een aantal mooie acties uitgevoerd.
bewoners aan het werk

Zestien geveltuinen erbij!

24 augustus 2023

Met de aanleg van zestien geveltuinen is de Nijmeegse binnenstad weer een stukje groener geworden. Zo wordt het er ‘s zomers minder heet en na een hoosbui minder nat.

hangmat

We zijn er even tussenuit!

17 juli 2023

Het Steenbreek-team is met zomerreces. Vanaf 21 augustus gaan we weer stenen breken en regenpijpen afkoppelen. Samen met jullie natuurlijk!

Topaasstraat schitterend groen

10 juli 2023
Bewoners zijn blij met het resultaat van de herinrichting van de Topaasstraat. Operatie Steenbreek was een van de betrokken partijen bij het herinrichtingsproject tussen de Winkelsteegseweg en de Grootstalselaan.

Ecoruïne feestelijk geopend

3 juli 2023
Burgemeester Bruls heeft zondag 2 juli met het leggen van een blauwe steen de ecoruïne in Park West officieel geopend. Hij deed dat tijdens de Open Tuinendag Hees.
Het Ei in Lent

Kom naar het groene Ei tijdens Rondje Noord!

12 juni 2023
Op zondag 25 juni is er eindelijk weer een Rondje Noord. Kom langs bij groene initiatieven in Nijmegen-Noord! Bijvoorbeeld de geslaagde Steenbreek-actie van bewoners en gemeente bij het Ei in Lent.

Hittesafari Binnenstad Nijmegen

9 juni 2023

Op een hete zomerdag verblijven de meeste mensen liever op het Waalstrand dan op de Grote Markt. Hoe komt het dat de hitte zich op de ene plek veel meer nestelt dan op de andere?

Tegelophaaldagen Dar en Operatie Steenbreek

Start tegelophaaldagen met wethouder Broeren

2 juni 2023
Wethouder Broeren gaf vrijdag het startschot voor de tegelophaaldagen van Dar en Operatie Steenbreek. In totaal deden 35 adressen in de wijken Grootstal, St Anna, Hatertse Hei en Hatert mee.