stenen teller
531805
stenen vervangen
door groen

Stenen eruit, GROEN erin!

We krijgen steeds vaker te maken met hoosbuien en dagen met tropische temperaturen. In een groene tuin kan het regenwater gemakkelijk wegzakken in de grond. En bomen en struiken zorgen ervoor dat je tuin (en je huis!) koeler blijft in de zomer. Bovendien is veel groen paradijselijk voor vogels, vlinders en zoemende bijen. Met meer groen in de stad kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Groene tuinen spelen daarbij een belangrijke rol.
Dus: Stenen eruit, GROEN erin!

Doe je mee?

Op onderstaande pagina's lees je wat we samen kunnen doen om Nijmegen nog groener en klimaatbestendiger te maken. Steenbreek Nijmegen helpt graag mee.

Steenbreek op social media

Facebook: @DeBasteiGroen   Twitter: @DeBastei   Instagram: @de_bastei_groen

 

Operatie Steenbreek | Nieuws

naar het nieuwsoverzicht Operatie Steenbreek

Nijmegen is 50 geveltuinen rijker!

1 november 2022

Operatie Steenbreek deelde onlangs 50 geveltuinpakketten uit, waarmee we een start hebben gemaakt met de actie 'heel Nijmegen een geveltuin'.

Zo maak jij je eigen geveltuin

21 oktober 2022
Wil jij ook aan de slag met je eigen geveltuin en wil je weten hoe je dat doet? Arjan Vernhout van NL Bloeit! legt het uit.

Bewoners Nieuwe Markt gaan voor GROEN!

13 oktober 2022

Over de Nieuwe Markt is een hoop te vertellen, o.a. dat het een nogal stenige bedoening was. Bewoners hebben de handen ineen geslagen en bij de gemeente hun groene wensen neergelegd.
 

Gratis kant en klare geveltuinpakketten

11 oktober 2022

Heel de stad een geveltuin, hoe mooi is dat? Operatie Steenbreek biedt 50 gratis geveltuinpakketten aan om een begin te maken. Stenen eruit, geveltuin erin!

De herfst is het ideale plantseizoen!

6 oktober 2022

De hete zomer van 2022 is weer voorbij. We genieten nu van de herfst. Wat betekent dat voor de tuin? Niets meer aan doen en straks winterklaar maken? Nee!

Bewoners Grotestraat doen enthousiast mee aan geveltuintjes doedag. Foto: David van Haren

Binnenstad 60 geveltuinen rijker!

26 september 2022
Op zaterdag 24 september hebben bewoners van de binnenstad maar liefst zestig geveltuinen aangelegd. De actie is een initiatief van Hartje Nijmegen in samenwerking met Operatie Steenbreek en NL Bloeit!
Deelnemers hittestressbijeenkomst Hartje Nijmegen

Aanpak hittestress is hot

20 september 2022
Op dinsdag 13 september spraken Nijmegenaren over hittestress in de stad en oplossingen daarvoor. Operatie Steenbreek organiseerde de avond in De Bastei samen met Hartje Nijmegen.