stenen teller
594305
stenen vervangen
door groen

Stenen eruit, groen erin!

We krijgen steeds vaker te maken met hoosbuien en dagen met tropische temperaturen. In een groene tuin kan het regenwater gemakkelijk wegzakken in de grond. En bomen en struiken zorgen ervoor dat je tuin (en je huis!) koeler blijft in de zomer. Bovendien is veel groen paradijselijk voor vogels, vlinders en zoemende bijen. Met meer groen in de stad kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Groene tuinen spelen daarbij een belangrijke rol.

Dus: Stenen eruit, groen erin!

 

Volg ons in de sociale media

Facebook    Instagram   Twitter

 

Operatie Steenbreek | Nieuws

naar het nieuwsoverzicht Operatie Steenbreek

Tuinadviesweken in 2023 komen eraan!

10 februari 2023

Het is bijna voorjaar! Een goed moment om aan de slag te gaan in de tuin. De tuinontwerpers van Operatie Steenbreek kunnen je daarbij helpen.

Uitdeelactie: gratis boompjes en struikjes

10 februari 2023

Op zaterdagochtend 25 februari delen Meer Bomen Nu, woningcorporatie Talis en Operatie Steenbreek jonge boompjes en struikjes uit. Om Nijmegen zo weer een stukje groener te maken.

Groene Poëzieplaats geopend

31 januari 2023
Nijmegen kent sinds vandaag een groene Poëzieplaats! Door het natte en koude weer is nog niet alles aangebracht, in het voorjaar wordt alles nog veel groener gemaakt.

Operatie Steenbreek op Radio1

26 januari 2023

Operatie Steenbreek bestaat inmiddels acht jaar en is sinds deze maand actief in 170 Nederlandse gemeenten.

Een nieuw groen jaar

20 januari 2023

Het jaar is al weer enkele weken oud, buiten is het nat en koud. Het lijkt stil, maar Operatie Steenbreek is al weer hard aan het werk om van 2023 een nóg groener jaar te maken.

Groepsfoto bezoek Stichting Steenbreek

Stichting Steenbreek te gast in De Bastei

12 december 2022
Donderdag 8 december was de landelijke Stichting Steenbreek op bezoek in Nijmegen. Het campagneteam van De Bastei gaf een presentatie over vergroeningsacties in Nijmegen.