stenen teller
594305
stenen vervangen
door groen

Stenen eruit, groen erin!

We krijgen steeds vaker te maken met hoosbuien en dagen met tropische temperaturen. In een groene tuin kan het regenwater gemakkelijk wegzakken in de grond. En bomen en struiken zorgen ervoor dat je tuin (en je huis!) koeler blijft in de zomer. Bovendien is veel groen paradijselijk voor vogels, vlinders en zoemende bijen. Met meer groen in de stad kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Groene tuinen spelen daarbij een belangrijke rol.
Dus: Stenen eruit, groen erin!

Doedag geveltuinen 2022 (Foto: David van Haren)

Doe je mee?

Op onderstaande pagina's lees je wat we samen kunnen doen om Nijmegen nog groener en klimaatbestendiger te maken. Steenbreek Nijmegen helpt graag mee.

Steenbreek op social media

Facebook: @DeBasteiGroen   Twitter: @DeBastei   Instagram: @de_bastei_groen

 

Operatie Steenbreek | Nieuws

naar het nieuwsoverzicht Operatie Steenbreek

Groene Poëzieplaats geopend

31 januari 2023
Nijmegen kent sinds vandaag een groene Poëzieplaats! Door het natte en koude weer is nog niet alles aangebracht, in het voorjaar wordt alles nog veel groener gemaakt.

Operatie Steenbreek op Radio1

26 januari 2023

Operatie Steenbreek bestaat inmiddels acht jaar en is sinds deze maand actief in 170 Nederlandse gemeenten.

Een nieuw groen jaar

20 januari 2023

Het jaar is al weer enkele weken oud, buiten is het nat en koud. Het lijkt stil, maar Operatie Steenbreek is al weer hard aan het werk om van 2023 een nóg groener jaar te maken.

Groepsfoto bezoek Stichting Steenbreek

Stichting Steenbreek te gast in De Bastei

12 december 2022
Donderdag 8 december was de landelijke Stichting Steenbreek op bezoek in Nijmegen. Het campagneteam van De Bastei gaf een presentatie over vergroeningsacties in Nijmegen.

Nijmegen is 50 geveltuinen rijker!

1 november 2022

Operatie Steenbreek deelde onlangs 50 geveltuinpakketten uit, waarmee we een start hebben gemaakt met de actie 'heel Nijmegen een geveltuin'.

Zo maak jij je eigen geveltuin

21 oktober 2022
Wil jij ook aan de slag met je eigen geveltuin en wil je weten hoe je dat doet? Arjan Vernhout van NL Bloeit! legt het uit.