stenen teller
531805
stenen vervangen
door groen

Stenen eruit, GROEN erin!

We krijgen steeds vaker te maken met hoosbuien en dagen met tropische temperaturen. In een groene tuin kan het regenwater gemakkelijk wegzakken in de grond. En bomen en struiken zorgen ervoor dat je tuin (en je huis!) koeler blijft in de zomer. Bovendien is veel groen paradijselijk voor vogels, vlinders en zoemende bijen. Met meer groen in de stad kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Groene tuinen spelen daarbij een belangrijke rol.
Dus: Stenen eruit, GROEN erin!

Doe je mee?

Lees meer over Operatie Steenbreek

Operatie Steenbreek | Nieuws

naar het nieuwsoverzicht Operatie Steenbreek

Gratis tuinadviezen dit najaar

30 juni 2022
Het najaar is het ideale seizoen om aan je tuin te werken en deze te vergroenen. Vraag nu je gratis tuinadvies aan.

Aftermovie geveltuintjes doedag binnenstad

14 juni 2022
Op 14 mei legden NL Bloeit! en het Steenbreek-team van De Bastei samen met bewoners van de binnenstad dertig nieuwe geveltuintjes aan. Hartje Nijmegen maakte er een leuk filmpje van.
Bewoner Paul Valk met Dar-medewerker

Tegelophaaldagen Dar en Steenbreek van start!

10 juni 2022
Op vrijdag 10 juni ging de eerste ronde tegelophaaldagen van Dar en Operatie Steenbreek van start in de Opaalstraat in Hatert. Op 7 en 8 oktober is weer een nieuwe ronde, dan in Heseveld, Waterkwartier, Willemskwartier en Wolfskuil.

Dertig nieuwe geveltuinen in de benedenstad

14 mei 2022
Op zaterdag 14 mei hebben bewoners van de benedenstad dertig geveltuinen aangelegd. Op 24 september organiseren Hartje Nijmegen, NL Bloeit! en Operatie Steenbreek een tweede doedag.

Tweede ronde gratis tuinadviezen

28 april 2022

Het is voorjaar! Een goed moment om aan de slag te gaan in de tuin. De tuinadviseurs van Operatie Steenbreek kunnen je daarbij helpen.

Eerste Stadssafari

Eerste Stadssafari in het zonnetje

12 april 2022
Zondag 10 april was de eerste Stadssafari door de Binnenstad van Nijmegen. Een wandeling van anderhalf uur langs onverwachte groene plekken. In het zonnetje, en ook dat was fijn na een koude regenachtige week.