stenen teller
531805
stenen vervangen
door groen

Stenen eruit, GROEN erin!

We krijgen steeds vaker te maken met hoosbuien en dagen met tropische temperaturen. In een groene tuin kan het regenwater gemakkelijk wegzakken in de grond. En bomen en struiken zorgen ervoor dat je tuin (en je huis!) koeler blijft in de zomer. Bovendien is veel groen paradijselijk voor vogels, vlinders en zoemende bijen. Met meer groen in de stad kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Groene tuinen spelen daarbij een belangrijke rol.
Dus: Stenen eruit, GROEN erin!

Lees meer over Operatie Steenbreek Nijmegen.

Doe je mee?

Op onderstaande pagina's lees je wat we samen kunnen doen om Nijmegen nog groener en klimaatbestendiger te maken. Steenbreek Nijmegen helpt graag mee.

Steenbreek op social media

Facebook: @DeBasteiGroen   Twitter: @DeBastei   Instagram: @de_bastei_groen

Steenbreek in de regio

Steenbreek Lingewaard     Steenbreek Breedeweg

Operatie Steenbreek | Nieuws

naar het nieuwsoverzicht Operatie Steenbreek

Wethouder Cilia Daemen bij De Bastei

21 juli 2022
Wethouder Cilia Daemen bezocht op donderdag 21 juli De Bastei om nader kennis te maken met de afdeling Natuur en Milieueducatie (NME) en Operatie Steenbreek.

Samen koelen we de wijk!

21 juli 2022
Zó, wat was het warm. En droog. In stenige wijken, waar het steen of het asfalt de warmte terugkaatst, was het niet uit te houden. Zelfs de Vierdaagse werd met één dag ingekort, een historisch moment.
Aanleg geveltuin

Maak je eigen geveltuin!

7 juli 2022
Heb je er wel eens over nagedacht om je straat groener te maken, maar heb je geen voortuin? Maak dan je eigen geveltuin! Hoe? Dat lees je in onze nieuwste folder.

Gratis tuinadviezen dit najaar

30 juni 2022
Het najaar is het ideale seizoen om aan je tuin te werken en deze te vergroenen. Vraag nu je gratis tuinadvies aan.

Aftermovie geveltuintjes doedag binnenstad

14 juni 2022
Op 14 mei legden NL Bloeit! en het Steenbreek-team van De Bastei samen met bewoners van de binnenstad dertig nieuwe geveltuintjes aan. Hartje Nijmegen maakte er een leuk filmpje van.
Bewoner Paul Valk met Dar-medewerker

Tegelophaaldagen Dar en Steenbreek van start!

10 juni 2022
Op vrijdag 10 juni ging de eerste ronde tegelophaaldagen van Dar en Operatie Steenbreek van start in de Opaalstraat in Hatert. Op 7 en 8 oktober is weer een nieuwe ronde, dan in Heseveld, Waterkwartier, Willemskwartier en Wolfskuil.

Dertig nieuwe geveltuinen in de benedenstad

14 mei 2022
Op zaterdag 14 mei hebben bewoners van de benedenstad dertig geveltuinen aangelegd. Op 24 september organiseren Hartje Nijmegen, NL Bloeit! en Operatie Steenbreek een tweede doedag.

Tweede ronde gratis tuinadviezen

28 april 2022

Het is voorjaar! Een goed moment om aan de slag te gaan in de tuin. De tuinadviseurs van Operatie Steenbreek kunnen je daarbij helpen.