stenen teller
531805
stenen vervangen
door groen

Stenen eruit, GROEN erin!

We krijgen steeds vaker te maken met hoosbuien en dagen met tropische temperaturen. In een groene tuin kan het regenwater gemakkelijk wegzakken in de grond. En bomen en struiken zorgen ervoor dat je tuin (en je huis!) koeler blijft in de zomer. Bovendien is veel groen paradijselijk voor vogels, vlinders en zoemende bijen. Met meer groen in de stad kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Groene tuinen spelen daarbij een belangrijke rol.
Dus: Stenen eruit, GROEN erin!

Lees meer over Operatie Steenbreek Nijmegen.

Doe je mee?

Op onderstaande pagina's lees je wat we samen kunnen doen om Nijmegen nog groener en klimaatbestendiger te maken. Steenbreek Nijmegen helpt graag mee.

Steenbreek op social media

Facebook: @DeBasteiGroen   Twitter: @DeBastei   Instagram: @de_bastei_groen

Steenbreek in de regio

Steenbreek Lingewaard     Steenbreek Breedeweg

Operatie Steenbreek | Nieuws

naar het nieuwsoverzicht Operatie Steenbreek

Deelnemers hittestressbijeenkomst Hartje Nijmegen

Aanpak hittestress is hot

20 september 2022
Op dinsdag 13 september spraken Nijmegenaren over hittestress in de stad en oplossingen daarvoor. Operatie Steenbreek organiseerde de avond in De Bastei samen met Hartje Nijmegen.

Mooi zomerweer? Eerder een crisis

8 september 2022

Mooi zomerweer? Eerder een crisis, vindt weervrouw Margot Ribberink: ‘We moeten ons nú voorbereiden op volgende hittestress’

Stadssafari op een warme zomerdag

6 september 2022
Afgelopen zondag 4 september gingen we voor de tweede keer dit jaar op Stadssafari door de Binnenstad van Nijmegen. Het was warm, hoewel (gelukkig) niet zo heet als de dagen voor we op pad gingen.

Operatie Steenbreek op 'hitte-excursie'

4 september 2022
Werkt dat nou, groen in plaats van stenen als middel tegen de hittestress? De Nijmeegse binnenstad, donderdagmiddag, op het heetste moment van deze week.

Ondernemers gaan voor GROEN!

2 september 2022

Donderdag 1 september zijn er plantenbakken geplaatst op het Faberplein. In het kader van het project Hartje Binnenstad. Ondernemers konden zich inschrijven voor plantenbakken en / of gevelgroen.

Wethouder Cilia Daemen bij De Bastei

21 juli 2022
Wethouder Cilia Daemen bezocht op donderdag 21 juli De Bastei om nader kennis te maken met de afdeling Natuur en Milieueducatie (NME) en Operatie Steenbreek.

Samen koelen we de wijk!

21 juli 2022
Zó, wat was het warm. En droog. In stenige wijken, waar het steen of het asfalt de warmte terugkaatst, was het niet uit te houden. Zelfs de Vierdaagse werd met één dag ingekort, een historisch moment.
Aanleg geveltuin

Maak je eigen geveltuin!

7 juli 2022
Heb je er wel eens over nagedacht om je straat groener te maken, maar heb je geen voortuin? Maak dan je eigen geveltuin! Hoe? Dat lees je in onze nieuwste folder.