Groene tuin: tips en info

Of je nou groene vingers hebt of juist niet, je kunt altijd wel wat extra tips gebruiken om jouw tuin groen en klimaatbestendig te maken of te houden. We zetten graag zoveel mogelijk voor je op een rijtje.

 

Alle folders bij elkaar

Operatie Steenbreek Nijmegen heeft verschillende informatiefolders voor je gemaakt. Wil je meer weten over het aanleggen van een geveltuin, of het afkoppelen van je regenpijp? Benieuwd of je ergens subsidie voor kunt krijgen? Hier vind je alle folders.

 

 

Aanleggen geveltuin

Heb je geen voortuin en wil je jouw stoep groener maken? Maak dan je eigen geveltuin! Dat kan voor je eigen (huur)huis, maar ook samen met je buren bij de ingang van jullie appartementencomplex. Lees hier meer tips.

 

Boomspiegel adopteren

Heb je geen eigen tuin of wil je meer? Je kunt een stapje verder gaan en de grond rondom de bomen in je straat beplanten.  
Lees meer over het adopteren van een boomspiegel

 

Diverse tuintips

Van je tuin een groene oase maken is makkelijker - én kost minder tijd en werk - dan je denkt.
Tuintips om lekker te genieten van je groene tuin

 

Omgaan met droogte

Een droge periode laat tuiniers smeken om een beetje regen. Dit artikel van Gardener's WorldNL geeft tips om meer water op te vangen, je planten efficiënter water te geven en te zorgen dat je tuin minder water nodig heeft. 

 

Inheemse planten

Kies je bewust je planten? Planten van hier van NL Bloeit! kweekt inheemse soorten, dus planten van hier, gifvrij en ecologisch.

 

 

 

Gezonde bodem

De bodem is misschien wel het belangrijkste onderdeel van jouw tuin. Ruim een kwart van de biodiversiteit op aarde leeft in de grond. Een levende tuin begint bij de bodem.

 

Je tuin tijdens jouw vakantie

De vakantieperiode is aangebroken. Ga je ergens (ver weg) genieten?
Zo laat je je tuin goed achter

 

 

Voordelen van GROEN

Wist je dat er al heel wat onderzoeken verschenen zijn waaruit blijkt dat een groene leefomgeving veel voordelen heeft?
Voordelen van groen.